Patino forlater Arsenal

Av: Joakim Rødven 28.08.24

Unggutten Charlie Patino bytter ut Nord-London med Nord-Spania.

Et av de mest omsnakkede talentene i Arsenals akademi de siste årene, Charlie Patino, har valgt å fortsette karrieren sin andre steder enn i Arsenal.

Tidligere denne uken ble det klart at Patino har signert en langtidskontrakt med La Liga 2-klubben Deportivo la Coruña. Overgangssummen skal ifølge rapportene ligge på rundt 1,2 millioner euro (ca. 14 millioner NOK).

Midtbanespilleren kom til Arsenal som 11-åring etter å ha blitt hentet til Arsenal fra Luton Town i 2015. Han fikk sin første profesjonelle kontrakt med The Gunners i oktober 2020, og debuten kom litt over året senere - desember 2021.

Siden den gang har den nå 20 år gamle spilleren tilbrakt to utlån i Championship-klubber, henholdsvis Blackpool i 2022/23-sesongen og Swansea forrige sesong.

I Championship ble det 72 kamper og syv mål totalt, som ikke er ille i løpet av to sesonger for en såpass ung spiller.

Selv om det er trist å miste en så talentfull, ung spiller, er det kanskje ikke så tilfeldig at det var nettopp Deportivo som ble Patinos neste stoppested.

Patinos far kommer nemlig fra Galicia-regionen, nordvest i Spania, hvor klubben holder til. Siden Patino bare har representert England på ungdomsnivå, har han også muligheten til å velge det spanske landslaget i fremtiden.