Ekstatisk seier mot ligalederen

Av: Joakim Rødven 06.02.24

Liverpool var gavmilde da Arsenal ble to nummer for store i toppkampen.

Etter å ha startet sesongen svakt hadde Liverpool klart å ta tilbake tabelltoppen til jul. Samtidig har Arsenal hanglet noe på veien og måtte så definitivt få med seg poeng mot serielederen for å kunne klare å henge med i toppen.

Alvoret så ut til å ha nådd ut til spillerne, for åpningsminuttene var intense fra vertene på Emirates stadium.

Arsenal presset hardt innledningsvis, men kampens første farlige mulighet kom til gjestene etter 12 minutters spill. Cody Gakpo ble spilt gjennom midtforsvaret til The Gunners og fyrte løs fra hjørnet av 16-meteren.

Avslutningen gikk heldigvis for Arsenal utenfor David Rayas høyre stolpe.

Det kostet bortelaget dyrt, for minuttet senere satt ballen i nettmaskene på motsatt side.

Martin Ødegaard tredde flott gjennom en målsulten Kai Havertz som kom på blank hold mot keeper Alisson Becker. Tyskeren satte ballen rett i brystkassen på Liverpool-keepren, men returen havnet perfekt i beina til Bukayo Saka. 

Den unge engelskmannen brukte én berøring på å legge ballen til rette før han enkelt plasserte ballen sikkert i mål til 1-0.

Stemningen gikk i taket blant majoriteten av de 60374 fremmøtte, men de skulle bare ha visst hvilken dramatikk som lå i vente de neste 75 minuttene pluss tillegg.

Liverpool kom mer med i oppgjøret etter scoringen, men scoringsmuligheter måtte de se langt etter. Likevel skulle de få med seg et glimt av håp inn i garderoben.

Med bare ti sekunder igjen av tilleggsminuttene før pause klarte Luis Diaz å krangle med seg ballen i rein duell med William Saliba, som av en eller annen grunn forsøkte å skjerme ballen inn til keeper Raya. Raya stod derimot parat på streken sin og kom altfor sent ut for å fange ballen.

Diaz fikk dermed kastet frem en fot for å sparke ballen inn i feltet. Med god hjelp av Gabriels høyre hånd sneik ballen seg inn over streken og et lamslått Arsenal kunne knapt tro at de hadde klart å kaste vekk ledelsen rett før pause.

Etter sidebyttet virket Liverpool mest på hugget i starten av 2. omgang, men dette var kvelden da det skulle lykkes for Mikel Arteta og co.

For midtveis i omgangen slo Gabriel en lang pasning oppover i banen fra dypt inne på Arsenals halvdel. Navnebror Martinelli så ut til å få problemer med å hanskes i en-mot-en-duell mot svære Virgil van Dijk, men brassen ga seg ikke.

En massiv kommunikasjonssvikt mellom van Dijk og Becker gjorde at ingen av dem klarte å få kontroll på ballen. Dermed ble det en enkel jobb for Martinelli å sette inn 2-1 for Arsenal, i et helt tomt bur.

En elektrisk stemning blåste over stadion og man må jo bare lure på hvilken desibelnivå man kunne måle på N5 i etterkant av scoringen.

Liverpool så ut til å slite med å ha noe å svare med, og utgangspunktet ble desto vanskeligere da Ibrahima Konate fikk sitt andre gule kort for kvelden etter å ha hindret Havertz i en kontringsmulighet.

Med ti mann ble oppgaven for tøff. Den berømte spikeren i kista skulle derimot ikke komme før Leandro Trossard gjorde nok et flott innhopp fra benken.

Etter å ha vært på banen i et snaut kvarter slo han først tunnel på Harvey Elliott ute på sidelinjen, før belgieren dro seg innover i banen.

Den tidligere Brighton-spilleren hadde ikke altfor mange alternativer å spille på inne i feltet, så han forsøkte heller å skyte på egen hånd. 

Det tok Becker litt på sengen, og etter å ha sneiet et par knotter på skoen til van Dijk sneik ballen seg mellom beina på Liverpools brasilianske sisteskanse.

Et flott punktum på kampen, som også skrumpet inn forspranget til Liverpool til to poeng på toppen av tabellen. Riktignok har Manchester City muligheten til å gå forbi Jürgen Klopps menn med seier i sin hengekamp fra desember.

For Arsenal sin del venter en ny tøff oppgave til helgen, når West Ham byr opp til derby på London stadium. Der har Arsenal mye å revansjere, etter at de ble rundspilt på Emirates i julen.

Arsenal 3

Saka (14)
Martinelli (67)
Trossard (90)

Liverpool 1

Gabriel (SM) (45)