Havertz ble redningsmannen

Av: Joakim Rødven 10.03.24

En tabbe av Aaron Ramsdale holdt på å slå bein på Arsenal, men Kai Havertz berget tre poeng.

Formen til, den en gang utskjelte, Kai Havertz har vært glitrende de siste kampene. Tyskeren hadde før lørdagens oppgjør mot Brentford scoret i tre strake kamper, i tillegg til å assistere ytterligere to scoringer i de samme kampene.

Den rekken skulle forlenges ytterligere mot Ivan Toney og co.

The Gunners tok styringen fra start av og det skulle ikke en gang gå 20 minutter før Mark Flekken måtte fiske ut første ball fra nota si.

Etter et godt innlegg av Ben White fikk milliardmannen Declan Rice gå uforstyrret opp i feltet og stanget inn 1-0 for The Gunners.

En særs god heading av midtbanespilleren, som virkelig har funnet seg til rette i dette Arsenal-laget.

Noen minutter før scoringen hadde også Arsenal en fantastisk overgangsmulighet etter at Aaron Ramsdale kastet ballen over halve banen etter å ha snappet et hjørnespark.

Keeperen fikk satte opp Leandro Trossard opp i midten, men dessverre klarte ikke belgieren å stokke beina og angrepet rant ut i sanden.

Litt mindre patent var sisteskansen da kampen nærmet seg pause. Etter å ha somlet litt for lenge med ballen i beina satte Yoane Wissa inn press på Arsenal-keeperen. Dette ble ikke Ramsdale oppmerksom på i tide og klarerte ballen rett i Wissa.

Ballen spratt rett inn i målet til Arsenal og en fortvilet Ramsdale måtte innse at her tabbet han seg ut i hans første opptreden siden 12. desember (CL-kampen mot PSV Eindhoven) - og hans første ligakamp mot nettopp Brentford i høst.

Ette sidebyttet var det bare én ting som stod i hodet på Arsenal: ta tilbake ledelsen.

Med en overlegen ballbesittelse og et vanvittig trykk mot Flekkens mål så det bare ut som et tidsspørsmål før Arsenal gikk opp i 2-1.

Istedenfor var det Brentford som hadde den største sjansen, etter at Ivan Toney på frekt vis sendte av sted et langskudd på halv volley.

Ramsdale stod langt ute, noe Toney hadde oppdaget, men Arsenal-keeperen slapp med strekken og fikk slått ballen ut til hjørnespark.

Arsenal fortsatte å presse Brentford bakover, men et hardtarbeidende forsvar - med Kristoffer Ajer i sentrum - holdt stand på enhver utfordring som kom deres vei.

Men så, drøye fem minutter før full tid, kom den avgjørende scoringen.

En god stikker av kaptein Martin Ødegaard sørget for at White nok en gang kom i god innleggsposisjon på høyresiden.

Høyrebacken vispet inn et innlegg og på fremste stolpe raget tyske Havertz høyest i luften og nikket inn 2-1 for de røde og hvite.

De 60.000 fremmøtte på Emirates stadium, eller i alle fall de fleste av de, lot euforien overta og stemningen eksploderte i Nord-London.

Det ble siste ordet i kampen og Arsenal krabbet seg opp på tabelltopp før Liverpool og Manchester City møtes søndag kveld.