Før kamp: Tottenham (B)

Av: Joakim Rødven 14.09.24

Kaosoppgjøret med både mange mål og røde kort er tilbake søndag.

Tekst: Jonus Gothard Braathen-Hauge

Kanskje det største derbyet i England, og sesongens største kamp for både Arsenal og Tottenham, står for tur.

Arsenal reiser drøyt 4,5 miles lenger nord til N17, til nye Tottenham Hotspur stadium, for å prøve å ta sine tredje strake seier hos erkefienden.

Denne kampen er det fjerde mestscorende oppgjøret i Premier League siden begynnelsen i 1992, med 186 mål og hele 16 røde kort.

Hvis man tar med form i treningskamper og liga, har Arsenal vunnet fire og spilt en uavgjort på sine fem siste kamper. I Premier League har Arsenal to seire og et skuffende uavgjort mot Brighton, hvor Arsenal fikk en tvilsom utvisning på Declan Rice.

Tottenham på sin side har vunnet en, spilt en uavgjort og tre tap på sine fem siste kamper. I serien har Spurs en uavgjort, en seier og et tap (borte mot Newcastle).

Oppsummert går begge lag inn i kampen med revansjelyst.

På skadefronten har det vært en del snakk og usikkerhet. Pressekonferansene fredag har oppklart en del. Der kom det frem at for Arsenal er Gabriel Jesus mest sannsynlig klar for kampen. Riccardo Calafiori og Martin Ødegaard var meldt tvilsomme til kamp av Mikel Arteta. Utenom det er foresatt Mikel Merino og Takehiro Tomiyasu ute med skade, og Rice er suspendert.

Tottenhams trener, Ange Postecoglou, hadde også litt å meddele på skadefronten. Både Micky van de Ven og Dominic Solanke ble meldt klare til kamp. Yves Bissouma skal ta en test lørdag for å se om han kan bidra. Richarlison er ennå tilbake.

På pressekonferansene var selvsagt landslagspausen, ny kontrakt for Arteta og skader de største temaene.

Kampene kommet tett og fort for Mikel Arteta og co. Den spanske Arsenal-sjefen sier de tar dag for dag på spørsmålene om hvordan man skal angripe en vanskelig periode i sesongen. Han vil ha masse energi og entusiasme for neste dag, neste kamp, og være best mulig forberedt. Det er det de skal gjøre nå: de skal gå inn i derbyet med «unbelievable energy» og prøve å vinne kampen på sin måte.

Tottenham-sjefen brukte litt tid på å snakke Arsenal opp. Da nevnte han mentaliteten deres og selvtilliten de har til å kjempe i toppen gjennom hele sesongen. Videre sier han de blir en tøff nøtt og knekke, men at de likevel anser at de har en god mulighet.

Hvem som starter kampen, har vært lettere å tippe før enn nå, men dette er det jeg tror vil bli mannskapene som blir kastet utpå:

Arsenal i en (4-2-3-1):

David Raya - Ben White, William Saliba, Gabriel Magalhaes, Jürrien Timber - Thomas Partey, Jorginho - Bukayo Saka, Kai Havertz, Gabriel Martinelli - Leandro Trossard

Tottenham (4-2-3-1):

Guglielmo Vicario - Pedro Porro, Cristian Romero, Micky van de Ven, Destiny Udogie - Pape Sarr, Rodrigo Bentancur - Brennan Johnson, James Madisson, Wilson Odobert - Heung-Min Son

Resultattips:

Jeg tror det at Tottenham har hjemmebanefordel og det at Arsenal mest sannsynlig vil mangle en hel midtbane, vil gjøre det jevnt. Likevel tror jeg at Arsenal vil straffe Tottenham for den høye forsvarslinjen og irritere ved å ligge kompakt. Mitt tips er 2-1 favør Arsenal.