Kampdetaljer

Arsenal endelig tilbake på vinnersporet

Av: Jostein Solstad 01.02.17
  • Arsenal 2

    Sanchez (34
    90)
  • Hull City 0


Nedrykkstruede Hull gav Arsène Wengers menn tøff kamp, men Alexis Sanchez' to mål sørget for tre svært viktige poeng.

Tilstanden i Arsenal har ikke vært bra de siste ukene, med et fryktelig tap mot Watford etterfulgt av et minst like pinlig tap mot erkerival Chelsea på Stamford Bridge.

Mot Marco Silvas Hull, som før oppgjøret lå på nedrykksplass, var derfor bare tre poeng godt nok for Arsenal om de skal henge med de andre lagene blant topp fire. En intens åpning på kampen gjorde at det kunne ha blitt scoret mål begge veier de første fem-seks minuttene, men med hjerte i halsen måtte de 59962 fremmøtte vente litt lenger på å slippe jubelen løs. 

Etter halvtimen spilt skulle presset fra hjemmelaget endelig gi avkastning. Et angrep fra venstresiden sørget for kaos inne i Hulls målfelt, og etter å ha blitt presset mer og mer bakover fikk Alexis Sanchez presset inn 1-0 (riktig nok med hånden).

Mål nummer to så ut til å bli vanskelig å få til for The Gunners, og Hull stod virkelig på for å gjøre livet surt for de røde og hvite kanonene. Flere dødballer kunne vel så godt ha endt med scoring, men heldigvis slapp vi unna de gangene tigrene fra Humberside hadde noe å komme med.

Den berømte spikeren i kisten kom godt inne i overtiden, da hjemmelagets Sam Clucas stoppet ballen på streken med hånden. Engelskmannen ble vist det røde kortet av dommer Mark Clattenburg, og fra straffemerket gjorde Sanchez ingen feil.

Arsenal fikk derfor med seg alle poengene, i en kamp som ikke var altfor overbevisende. Noen positive ting å ta med seg er uansett at Mohamed Elneny er tilbake fra Afrikamesterskapet, i tillegg til at Alexis Sanchez får lov å trone øverst på toppscorerlisten inntil videre.

Når venter noen få hviledager før vi møter selveste Bayern München venter i første kamp av 1. utslagsrunde av Champions League.

Arsenal

Petr Cech
Hector Bellerin
Shkodran Mustafi
Laurent Koscielny
Kieran Gibbs
Alex Oxlade-Chamberlain (Lucas Perez 82)
Francis Coquelin
Theo Walcott (Mohamed Elneny 69)
Mesut Özil
Alex Iwobi (Danny Welbeck 82)
Alexis Sánchez

Hull City

Eldin Jakupovic
Andrea Ranocchia
Harry Maguire
Omar Elabdellaoui (Ahmed El Mohamady 66)
Andrew Robertson
Alfred N'Diaye
Tom Huddlestone (Adama Diomande 78)
Sam Clucas
Lazar Markovic
Kamil Grosicki (Evandro Goebel 60)
Baye Oumar Niasse