Kampdetaljer

Arsenals bortemareritt fortsetter

Av: Jostein Solstad 01.02.17
  • West Bromwich Albion 3

    Dawson (13' 75)
    Robson-Kanu (56)
  • Arsenal 1

    Sanchez (15)

For tredje kamp på rad tapte Arsenal på bortebane, på nøyaktig de punktene de skulle unngå.

Allerede før avspark på The Hawthorns sa Arsène Wenger at de måtte være «competitive» på defensive dødballer, siden nesten halvparten av målene til Tony Pulis' menn har kommet fra nettopp døballer.

Å følge den kampplanen var derimot enklere sagt enn gjort.

Ikke engang 13 minutter var spilt da en snodig oppstilling på corner gjorde at Craig Dawson fikk fly uhindret inn i Arsenals målfelt og stanget inn 1-0 for hjemmelaget.

Alexis Sanchez slo kraftig tilbake et par minutter senere med en glimrende avslutning, hvor ballen nærmest lå limt helt opp under tverrliggeren.

WBA hadde derimot gjort hjemmeleksene sine mot Arsenal, og mens The Gunners produserte svært få farligheter mot Ben Foster fikk vertene gjøre som de ville. 

Petr Cech måtte gi seg før pause med en skade, og en shaky vikar i David Ospina viste ikke spesielt imponerende keeperspill når han ble kastet utpå. Drøye ti minutter ut i andre omgang sleit både Ospina og forsvaret med å renske unna et innlegg (som så ut til burde ha blitt avvinket for offside) og EM-helten Hal Robson-Kanu fikk sette en et nytt ledermål.

For å gni enda mer salt i såret, fikk Dawson nok en gang stige til værs – igjen helt uhindret – og headet inn 3-1 femten minutter før full tid.

Et stygt skuff for baugen for Wenger og co, som kan bli forbipassert av Manchester United om de beseirer et Middlesbrough som virkelig sliter om dagen.

West Bromwich Albion

Ben Foster
Craig Dawson
Gareth McAuley
Jonny Evans
Allan Nyom
Darren Fletcher
Jake Livermore
Chris Brunt (Yacob 72)
Nacer Chadli (Field 88)
James McClean
José Salomon Rondon (Robson-Kanu 54)

Arsenal

Petr Cech (Ospina 38)
Hector Bellerin
Shkodran Mustafi
Laurent Koscielny
Nacho Monreal
Aaron Ramsey
Granit Xhaka
Theo Walcott (Giroud 65)
Alex Oxlade-Chamberlain
Alexis Sánchez (Iwobi 78)
Danny Welbeck