Kampdetaljer

Perlescoringer sikret seieren mot West Ham

Av: Jostein Solstad 01.02.17
  • Arsenal 3

    Özil (58)
    Walcott (68)
    Giroud (83)
  • West Ham United 0


Etter en målløs 1.omgang løsnet det etter pause – og det med noen fantastiske scoringer.

Etter en tøff periode var det viktig å få med seg et godt resultat mot London-rival West Ham, og selv om det på måltavlen var jevnt før pause var det stort sett Arsenal det handlet om de første 45. Mens The Hammers sleit med å skape de store truslene mot tredjekeeper Emi Martinez, hadde Arsène Wengers menn god kontroll.

Det var derimot etter sidebyttet at det skulle løsne for The Gunners.

Drøye 12-13 minutter ut i den andre omgangen skrudde Mesut Özil inn et glimrende skudd i det lengste hjørnet, selv om keeperspillet til en elles så solid Darren Randolph kunne diskuteres.

Tyskeren var selv servitør bare ti minutter senere, og la opp en scoring til veteranen Theo Walcott. Da fikk Arsenal den tryggheten de søkte, og det så ut til at det var svært mye som skulle til for at dette skulle rotes bort.

Innbytter Olivier Giroud nærmest kopierte scoringen til Özil i sluttminuttene, og sørget for en komfortabel 3-0-seier over Slaven Bilic's tungtgående West Ham.

Arsenal får nå nye litt ekstra hvile før et nytt London-derby venter mot Crystal Palace på mandag. Det er bare ni kamper som står igjen av årets sesong, og i en presset situasjon er det nå bortimot ingen rom for flere poengtap – dersom det skal bli Champions League-plass også neste sesong.

Arsenal

Emiliano Martinez
Hector Bellerin
Shkodran Mustafi
Gabriel Paulista
Nacho Monreal
Granit Xhaka
Mohamed Elneny (Ramsey 81)
Theo Walcott (Chamberlain 81)
Mesut Özil
Alexis Sánchez
Danny Welbeck (Grioud 74)

West Ham United

Darren Randolph
Sam Byram
James Collins
José Fonte
Arthur Masuaku
Mark Noble (Fernandes 81)
Cheikhou Kouyate
André Ayew
Michail Antonio
Manuel Lanzini
Andy Carroll (Sakho 63)