Kampdetaljer

Leken seier mot BATE

Av: Joakim Rødven 29.08.17
 • Arsenal 6

  Debuchy (11)
  Walcott (37)
  Wilshere (43)
  Polyakov (SM 51)
  Giroud (64)
  Elneny (74)
 • FC BATE Borisov 0


Et sterkt, men reservepreget, Arsenal cruiset inn til en komfortabel seier i siste gruppespillskamp i Europa League.

Med unntak av Ainsley Maitland-Niles, som for øvrig er 20 år, var det ingen juniorspillere å spore i Arsenals startoppstilling som møtte BATE Borisov til årets aller siste gruppespillskamp i Europa League.

Arsène Wenger var klar i sin tale før oppgjøret at det kom til å bli et "erfarent" lag han ville stille med i denne kampen, og så gjorde han. 

Det var derimot ingen ulempe - for Arsenal dominerte fra start til slutt. Det som derimot var mer overraskende var at den tidligere utfryste Mathieu Debuchy sendte i vei en rakett i det lengste hjørnet og sendte Arsenal i ledelsen etter 10 minutters spill.

I det 36. spille minuttet doblet Theo Walcott ledelsen etter at han fikk servert ballen på seks meters hold. Spissen var nådeløs - og fikk seg en svært så etterlengtet scoring.

Da raknet det helt for BATE, for bare seks minutter senere fikk Jack Wilshere gjøre akkurat som han hadde lyst til før han klinket ballen inn i det lengste hjørnet med venstrefoten sin.

Fem minutter etter pause kunne det virke som virke som at Denis Polyakov hadde glemt at de hadde byttet side, for et perfekt innlegg av Theo Walcott ble satt kontant i mål av BATE-forsareren. 4-0 til Arsenal!

Målfesten var derimot ikke over helt ennå. Et snaut kvarter før full tid ble Theo lagt i bakken inne i BATE's målfelt. Fra straffemerket var Olivier Giroud sikker som banken og satte ballen kontrollert uten for keepers rekkevidde - og på innsiden av nettveggen.

Kampens siste var også av det lekre slaget. Mo Elneny scoret sist mot Barcelona, og gjorde det igjen mot BATE. En strøken pasning fra Wilshere ble curlet rett tilbake inn i det lengste hjørnet. Helt utagbart for keeper!

En solid gjennomkjøring. Skulle gjerne ha sett denne effektiviteten mot United sist helg...

Nå venter Soton St. Mary's på søndag.

VCC

Arsenal

David Ospina
Mathieu Debuchy
Rob Holding
Calum Chambers
Ainsley Maitland-Niles
Francis Coquelin
Mohamed Elneny (Willock 77)
Jack Wilshere
Theo Walcott (Nelson 71)
Olivier Giroud
Danny Welbeck (Nketiah 77)

FC BATE Borisov

Denis Scherbitski
Denis Polyakov
Maksim Volodko
Aleksey Rios
Nemanja Milunovic
Yevgeniy Berezkin
Stanislav Dragun
Mikhail Gordeychuk
Mirko Ivanic
Igor Stasevich
Vitali Rodionov