Kampdetaljer

En blindgate uten gatelys

Av: Joakim Rødven 05.01.18
  • Nottingham Forest 4

    Dowell (86)
    Brereton (65)
    Lichaj (20' 45)

  • Arsenal 2

    Welbeck (79)
    Mertesacker (24)

En ny, nitrist oppvisning sørget for cupexit i FA Cupens tredje runde.

Historikken var definitivt på Arsenals side før oppgjøret mot den gamle stormakten i Engelsk fotball. De siste 14 oppgjørene lagene imellom har ni av de endt med Arsenal-seier.

Men dette er året hvor absolutt ingenting fungerer for Arsène Wenger.

For snart et år siden svettet de fleste Arsenal-fans med frykten for å ikke klare å kvalifisere oss til denne nåværende sesong Champions League. «Wenger order det til slutt» beroliget vi oss selv den gangen.

Det skjedde ikke.

I kveld mønstret Wenger med sitt vante cuplag, hvor bare Maitland-Niles og Rob Holding var igjen fra laget som startet mot Chelsea sist onsdag. 

Nottingham Forest tok ledelsen 20 minutter ut i kveldens kamp. «Ta det med ro, Arsenal ror det i land. Wenger har aldri røket ut i tredje runde» beroliget vi oss med denne gangen.

Det skjedde ikke, for etter ytterligere to straffespark i mot og klønete forsvarsspill tok Forest skalpen på Arsenals nest beste. 

Man City stilte med et sterkt mannskap mot Burnley på lørdag, og valset over et vanligvis gjerrig lag med 4-1. Var det naivt å tro at et mannskap som vi stilte ville klare å ro i land en seier mot sultne og beinharde Championship-spillere – på hjemmebane?

Mertesacker og Welbeck nettet begge et mål hver, men 4-2 ble til slutt dommen og Arsenal må innse at nok en front et tapt. 

En skuffende oppvisning som gjør at de eneste kampene vi har mulighet til å heve oss nå er å satse på Europa League, eller forsere oss videre i ligacupen mot Chelsea. Og i finalen venter nok en tøff utfordrer, i det som etter alle solemerker kommer til å bli Man City.

Begge utfordringer er like usannsynlige at dette mannskapet er i stand til å klare. I alle fall basert på nåværende form. Arsenal er inne i en blindgate hvor alle veier leder lenger inn i dypet, for her er det vanskelig å finne noen som helst lyspunkter for sesongen som har vært.

Nå blir det bare noen få dagers hvile for å få ut skuffelsen og aggresjonen før en ny cuptest står for tur for The Gunners. Allerede førstkommende onsdag venter en tøff bortekamp mot Chelsea i den første av to semifinaler i EFL Cup (ligacupen).

VCC

Nottingham Forest

Jordan Smith
Eric Lichaj
Joe Worrall
Michael Mancienne
Armand Traore
Ben Osborn
David Vaughan
Kieran Dowell
Matty Cash
Ben Brereton
Zach Clough

Arsenal

David Ospina
Mathieu Debuchy
Per Mertesacker
Rob Holding
Joseph Willock
Mohamed Elneny
Ainsley Maitland-Niles
Reiss Nelson
Theo Walcott
Alex Iwobi
Danny Welbeck