Kampdetaljer

Slo tilbake mot Cardiff

Av: Joakim Rødven 25.06.18
  • Arsenal 2

    Aubameyang (66)
    Lacazette (83)
  • Cardiff City 1

    Mendez Laing (90)

Etter et skuffende tap mot Man United i FA Cupen er Arsenal tilbake på vinnersporet igjen.

Det ble en spesiell inngang til oppgjøret mot Cardiff, ettersom søket av den forsvunnede Emiliano Sala nylig ble avsluttet med alt håp ute av å finne noen i live.

Sala skulle ble Cardiffs rekordsignering på drøyt £19 millioner, men argentineren kom aldri frem til sin nye klubb, sitt nye hjem, sine nye kollegaer. 

Etter en verdig minnesmarkering før kampen, tok det av allerede etter halvannet minutt.

Arsenal rullet opp på venstre side og Sead Kolasinac pisket ballen inn i feltet. Ballen endte til slutt opp i beina til Alexandre Lacazette, men franskmannen fikk ikke lirket ballen inn mellom stolpene.

Ti minutter seinere glapp det i midtforsvaret til The Gunners og Bobby Reid kunne fosse fremover. Angriperen klinket til, men ballen strøk (heldigvis) like utenfor stolpen.

Arsenal ville ha straffe på overtid av den første omgangen da Lacazette ble trakket ned i feltet, men dommer Mike Dean lot spillet passere denne gangen og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Men over i andre omgang skulle Arsenal få straffen sin. I det 65. spilleminuttet ble Kolasinac meid over ende av Bruno Ecuele, og Dean peket bestemt på straffemerket.

Pierre-Emerick Aubameyang var nådeløs og satte sikkert inn 1-0. 

Det kunne fort ha blitt 2-0 rett etter da Alex Iwobi kom alene med keeper, men engelsk-nigerianeren tvang fram en sterk reaksjonsredning av Cardiff-målvakten.

2-0 skulle det derimot bli i det kampuret viste 82:40. Lacazette ville ikke være noe dårligere enn sin spissmakker og danset seg gjennom på høyresiden. Fra hjørnet av femmeteren banket han til og ballen sneik seg mellom beina til Neil Etheridge.

Cardiff skulle få en trøstescoring helt på tampen da Nathaniel Mendez Laing skrudde inn 1-2 for de blåkledde. 

Arsenal tar i alle fall med seg alle tre poengene i sekken. Og det trengs nå. Til helgen venter Man City på Etihad. Den blir tøff, mot et frustrert City som gikk på en overraskende smell mot Newcastle.

Her må alle mann til pumpene!

 

Arsenal

Bernd Leno
Stephan Lichtsteiner
Shkodran Mustafi
Nacho Monreal
Sead Kolasinac
Mohamed Elneny
Lucas Torreira
Mesut Özil
Matteo Guendouzi
Alexandre Lacazette
Pierre-Emerick Aubameyang

Cardiff City

Neil Etheridge
Lee Peltier
Bruno Ecuele
Souleymane Bamba
Joe Bennett
Aron Gunnarsson
Callum Paterson
Harry Arter
Joe Ralls
Bobby Reid
Omar Niasse