Kampdetaljer

Måtte slite for seieren

Av: Joakim Rødven 25.06.18
  • Arsenal 1

    Torreira (83)
  • Huddersfield Town 0


Huddersfield gjorde det vanskelig, men til slutt endte alt godt.

Før oppgjøret mot Arsenal hadde Huddersfield-manager David Wagner uttalt at det var om å gjøre å tette igjen alle sluser for å få med seg noe fra Emirates.

Som sagt, så gjort og det ble en svært frustrerende aften for vertene i Nord-London.

Rundt halvtimen spilte fikk både Aubameyang og Lacazette hver sin store mulighet til å sette inn 1-0, men ingen av forsøkene gikk på riktig side av stolpene.

Inne i overtiden gikk Shkodran Mustafi i bakken inne i gjestenes målfelt, men dommer Paul Tierney syntest å se en filming av tyskeren og belønnet ham med et gult kort...

Lacazette satte så ballen i mål litt seinere, men scoringen ble annullert for offside - selv om ballen sist var innom en Huddersfield-spiller. Noe spesiell dømming.

Frustrasjonen både på banen og på tribunen ble endå noen hakk større da Matteo Guendouzi gikk i bakken i Huddersfields 16-meter, men også denne gangen ble det oppfattet som filming og franskmannen fikk seg et gult kort han også.

Klokken tikket ubønnhørlig mot 90 minutter, men syv minutter før full tid kunne jubelen endelig slippes løs blant de 60.000 på Emirates.

Aubameyang siktet mot Lucas Torreira og vispet inn et innlegg foran mål. Han er uruguayansk, men på akrobatisk vis kastet Torreira seg rundt og brassesparket inn 1-0 for The Gunners! Sublime scoring av midtbanespilleren.

Neglebitingen holdt seg gående syv minutter ut i overtid, men Arsenal rodde det hele inn og sikret seg en svært hardt tilkjempet seier.

Det var derimot ikke uten en kostnad. Sokratis OG Mustafi fikk begge sitt femte gule for sesongen, og må derfor stå over mot Southampton neste helg. Mustafi måtte også forlate banen med det som så ut som en strekk, som gjør at det tynnes ut i de bakre rekker nå som vi går inn i det hektiske juleprogrammet.

Arsenal

Bernd Leno
Shkodran Mustafi
Sokratis Papastathopoulos
Stephan Lichtsteiner
Hector Bellerin
Lucas Torreira
Granit Xhaka
Sead Kolasinac
Matteo Guendouzi
Pierre-Emerick Aubameyang
Alexandre Lacazette

Huddersfield Town

Jonas Lossl
Mathias Jorgensen
Christopher Schindler
Terence Kongolo
Thomas Smith
Jonathan Hogg
Aaron Mooy
Daniel Williams
Chris Löwe
Alex Pritchard
Laurent Depoitre