Kampdetaljer

Slukøret hjem fra St. Mary's

Av: Joakim Rødven 25.06.18
  • Southampton 3

    Ings (20' 44)
    Austin (85)
  • Arsenal 2

    Mkhitaryan (27' 53)

Ikke siden august har Arsenal tapt en fotballkamp – før de kom på besøk til Southampton.

Det lå en uggen følelse i luften allerede når man så lagoppstillingen, med Granit Xhaka og Stephan Lichtsteiner i forsvar, komplettert av Laurent Koscielny som er langt unna toppform.

Derimot mot et Southampton i fritt fall med femten kamper på rad uten en seier var derfor gode muligheter for Arsenal å ta poeng mot et lag blottet for selvtillit på St. Mary's. 

Eller...?

Allerede etter 20 minutter stanget Danny Ings inn 1-0, etter at Laurent Koscielny feilberegnet et innlegg, misset på ballen og måtte bare konstatere at hjemmelaget tok ledelsen.

Arsenal har ofte trengt et spark bak for å komme skikkelig igang, så også i dag. Henrikh Mkhitarjan svarte ganske umiddelbart og før halvtimen var spilt headet han kontant inn et innlegg fra Nacho Monreal; 1-1!

Utrolig nok har Arsenal aldri ledet en seriekamp til pause under Unai Emery, og det skulle heller ikke bli tilfellet mot Premier League nest dårligste lag (før runden).

Et innlegg, fra høyre denne gangen, klarte ikke Koscielny eller Stephan Lichtsteiner å bli enige om hvem som skulle gå i duell og Ings headet inn sitt andre. Soton var igjen i ledelsen.

Vertene fikk lede til pause, men en uheldig Jannik Vestergaard flikket videre et skudd av Mkhitarjan – som igjen brakte balanse i regneskapet. 

Arsen hadde sjansene til å avgjøre, men et Southampton som har sett nedrykkspøkelset i øynene hadde ingen intensjoner om å la The Gunners gå med seg noe gratis.

Og da Bernd Leno lekte Supermann på et nytt innlegg fra høyre fem minutter før full tid - uten å gjøre jobben - kunne innbytter Charlie Austin bare bli truffet av ballen for å gjøre 3-2.

Det klarte ikke Arsenal å svare på.

For første gang siden midten av august går Arsenal altså på et tap, og det mot et lag som ikke har vunnet en eneste tellende kamp siden 1. september.

Effektiviteten på topp har vært dalende de siste par kampene nå, me det er helt tydelig at Arsenals utfordringer ligger defensivt. Xhaka som stopper har blitt prøvd ut, uten å lyktes. Så også mot Southampton. 

Uten Sokratis og Mustafi sentralt er det skralt i midtforsvaret. Nå måtte Bellerin også ut. Her må Emery ut og handle i januar. For dette er langt unna pari.

Southampton

Alex McCarthy
Maya Yoshida
Jan Bednarek
Jannik Vestergaard
Yann Valery
Matt Targett
Oriol Romeu
Nathan Redmond
Stuart Armstrong
Pierre Højbjerg
Danny Ings

Arsenal

Bernd Leno
Hector Bellerin
Stephan Lichtsteiner
Laurent Koscielny
Nacho Monreal
Lucas Torreira
Matteo Guendouzi
Granit Xhaka
Henrikh Mkhitaryan
Alex Iwobi
Pierre-Emerick Aubameyang