• Arsenal 4

Aubameyang (17' 69' 89)
    Lacazette (50)

Aubameyang og Lacazette sendte Arsenal trygt videre til Europa League-finalen.

Med et forsprang på 3-1 fra oppgjøret på Emirates var det bare om å gjøre å kontrollere inn avansementet da Arsenal reiste til Valencia.

Det var likevel hjemmelaget som kom best i gang.

Et godt innlegg fra venstresiden til spanjolene ble tuppet i mål av Kevin Gameiro allerede i det 11. spilleminuttet. Da trengte hjemmelaget bare én scoring til, og de fikk troen på et aldri så lite comeback.

Men gleden ble, heldigvis, kortvarig. Bare noen minutter seinere stusset Alexandre Lacazette gjennom spissmakker Pierre Emerick Aubameyang, og den gabonske spilleren banket inn utligningen (som da betydde 4-2 sammenlagt).

Til tross for store sjanser begge veier, forble de to scoringene de eneste før pause. Fem minutter etter sidebyttet ville også Lacazette være med på leken.

Etter å ha mottatt ballen fra Lucas Torreira danset franskmannen rundt og rundt, før han til slutt fikk vendt seg rett veg og skrudde lekkert inn 2-1 til The Gunners.

Valencia satte Gameiro inn sitt andre mål til 2-2, etter et særdeles merkelig mål der franskmannen nærmest kranglet ballen i mål i duell med en forvirret Petr Cech.

Håpet om avansement for Valencia brast derimot da Aubameyang satte inn turbogiret etter halvspilt 2. omgang.

Et nydelig innlegg av høyreback Ainsley Maitland-Niles ble omsatt i scoring av spissen, før han limte ballen opp i det nærmeste hjørnet rett før full tid på Mestalla.

Arsenal er derfor klare for Europa League-finalen de bare så vidt ikke maktet å komme til i fjor, og kan endelig få en revansje - og kanskje en billett til Europa League?