Kampdetaljer

Snudde kampen etter kalddusj

Av: Joakim Rødven 25.04.19
  • Arsenal 3

    Lacazette (18' 26)
    Aubameyang (90)
  • Valencia CF 1

    Diakhaby (11)

Valencia fikk en tidlig ledelse. Da våknet Auba og Lacazette.

På dette tidspunktet i fjor rotet Arsenal det til på hjemmebane da de lot Atletico Madrid få med seg 1-1 på Emirates. Det skulle bli skjebnesvangert, og de tapte 1-0 på Wanda Metropolitano.

Det var derfor en mild skuffelse å se blant Arsenal-supporterne da Mouctar Diakhaby fikk, omkranset av tre Arsenal-spillere, heade inn 1-0 for Valencia bare 11 minutter ut i den første omgangen.

Et innlegg ble headet inn igjen i feltet, Cech nådde ikke bort. Mustafi kom ikke opp i duellen. Xhaka fikk ikke hoppet høyt nok. Og Lacazette stod bak duellen og vitnet til at spanjolene tok ledelsen.

Men kalddusjen resulterte i et svar fra hjemmelaget.

Bare 6-7 minutter seinere spilte Lacazette en nydelig stikkball i bakrom til spissmakker Aubameyang. Den gabonske spissen forsøkte å komme seg i skuddposisjon, men under hardt press spilte han tilbake til Lacazette.

Franskmannen fikk fri vei mot mål og plasserte sikkert inn 1-1 i det åpne buret, som keeper Neto hadde forlatt.

Gleden var desto større da Lacazette igjen var på farten etter halvspilt 1. omgang. Et innlegg fra venstre søkte spissen på bakerste, og med et halvsleivete treff med pannebrasken gikk ballen via Neto, i stolpen og over linjen. 2-1!

Det kunne ha blitt både tre og fire for Lacazette, men den tredje scoringen satt fryktelig langt inne for The Gunners.

Da var det en stor lettelse når Aubameyang viste i det 90. minuttet at også han er en kapabel målscorer. Kolasinac pisket inn et innlegg fra venstresiden og på bakerste stolpe fant han "Auba" som banket inn 3-1 helt inne ved stolperoten.

Arsenal tar derfor med seg en tomålsledelse når de drar til Valencia om en ukes tid. Et godt utgangspunkt, selv om man gjerne skulle ha sett at de klarte det uten å slippe inn det irriterende bortemålet.

Én fot i Europa League-finalen nå!

PS: I Tyskland ble det 1-1 mellom Eintracht Frankfurt og Chelsea. Våre blå rivaler har derfor et OK utgangspunkt før returoppgjøret på Stamford Bridge.

Arsenal

Petr Cech
Shkodran Mustafi
Sokratis Papastathopoulos
Laurent Koscielny
Sead Kolasinac
Matteo Guendouzi
Granit Xhaka
Ainsley Maitland-Niles
Mesut Özil
Pierre-Emerick Aubameyang
Alexandre Lacazette

Valencia CF

Neto
Cristiano Piccini
Ezequiel Garay
Gabriel Paulista
Mouctar Diakhaby
Jose Luis Gaya
Carlos Soler
Dani Parejo
Facundo Roncaglia
Goncalo Guedes
Rodrigo Moreno