El Melali (13)
  • Arsenal 1

(str. 4)
    Nelson (50)

Emi Martinez ble helten da tidligere Gooner Jeff Reine-Adelaide misset den avgjørende straffen.

Knappe 13 minutter var spilt da Farid El Melali ble spilt rett gjennom Arsenals forsvar, og alene med keeper Emiliano Martinez var angriperen kald som en fisk. «Emi» ble fintet ut og det stor plutselig 1-0 til vertene i Frankrike.

Hjemmelaget holdt unna til pause, men fire minutter etter sidebyttet kom Arsenal tilbake i oppgjøret.

Et skudd fra Eddie Nketiah gikk først rett på keeper fra nært hold, før Reiss Nelson fulte opp på returen og satte inn 1-1 og sørget for at lagene igjen var like langt.

Pierre-Emerick Aubameyang trodde et kort sekund at han hadde snudd kampen for Arsenal drøye ti minutt før full tid, men assistentdommeren vinket (trolig korrekt) for en offside og scoringen ble annullert.

Bare noen strakser seinere hadde den gabonske spilleren en eventyrlig mulighet til å sette ballen i mål nok en gang. Nykommer Gabriel Martinelli tvang frem en god redning av Angers-målvakten, som slå ballen ut i farlig område. Det lurket Auba, men denne gangen blåste spissen ballen langt over mål.

Det hele skulle derfor avgjøres etter straffesparkkonkurranse.

Ainsley Maitland-Niles, Joe Willock, Granit Xhaka og Aubameyang scoret alle for Arsenal, mens Manceau, Capelle og Thomas alle scoret for Angers. Vertenes fjerde straffe bli blåst over av Kanga, som betydde at Henrikh Mhkitaryan kunne avgjøre.

Også armeneren blåste ballen over, som gjorde at tidligere Arsenal-spiller Jeff Reine-Adelaide kunne sende Angers tilbake til status quo. Men det ville ikke Martinez ha noe av.

Argentineren gikk riktig vei, og berget seieren for The Gunners.

Ingen fantastisk kamp av The Gunners, men likevel en god gjennomkjøring. Nå venter generalprøven mot selveste Barcelona søndag 4. august. Så starter seriefotballen endelig å rulle igjen borte på St. James' Park om litt over en ukes tid.