Martinelli (63)
    Bellerin (87)

Med én spiller mindre på banen i over en time fikk Arsenal med seg ett poeng fra Stamford Bridge.

Før oppgjøret mot erkerival Chelsea ble det tydelig slått fast fra hovedtrener Mikel Arteta at dette var en kamp de måtte få meg seg noe fra om de skal ha mulighet til å henge med de andre lagene oppover på tabellen.

Arsenal har virkelig slitt mot andre "topp seks"-lag si siste årene, og utgangspunktet ble ennå vanskeligere da David Luiz måtte ta i bruk ulovlige midler for å stoppe Tammy Abraham midtveis i første omgang.

Brasilianeren måtte rydde opp etter en svak tilbakepasning fra stopperkollega Shkodran Mustafi, og inne i 16-meteren forærte Luiz et straffespark mot sin tidligere arbeidsgiver.

Veteranen fikk også rødt kort for situasjonen, og Arsenal måtte derfor for andre gang på tre kamper fullføre en kamp med 10 mann.

Fra krittmerket var Jorginho sikker, selv om det ikke var noe spektakulært straffespark. 1-0 til de blå.

Hjemmelaget var soleklart i førersetet i den 1. omgangen, men etter hvilen skulle Arsenal slå bedre fra seg.

Etter en defensiv dødball satte Gabriel Martinelli i gang en kontring fra egen banehalvdel. Det som så ut til å bli et altfor langt touch ble plutselig nok til å sette N'Golo Kanté helt ut av spill, og som siste mann banet det fri vei mot Chelsea-målet for Martinelli.

18-åringen satte på turboen og alene med Kepa Arrizabalaga var Arsenal-angriperen nådeløs; 1-1 etter knappe 63 minutter i London!

PÅ dette tidspunktet var det om å gjøre å knipe igjen for Arsenal, men drøye seks minutter før full tid glapp det igjen bakover. Et innlegg fra vertenes venstreside gikk forbi både Alexandre Lacazette og Rob Holding, som gjorde at Chelsea-kaptein Cesar Azpilicueta fikk en enkel jobb med å pirke inn 2-1.

De fremmøte på stadion gikk av skaftet, men jubelen skulle bli stilnet fort. For to minutter seinere tok kaptein Hector Bellerin ansvar.

Høyrebacken fosset frem på siden, og etter å ha dratt seg inn fra kanten sin forsøkte han å skru ballen inn i det lengste hjørnet med venstrefoten.

En lur markkrypet humpet seg forbi alt og alle - rett inn i mål bak en overrasket Arrizabalaga. Det var nok for Arsenal, som sikret det ene poenget istedenfor å jage mål nummer 3.

Det endte derfor med poengdeling på en vanskelig bortebane, og slik kampbildet utviklet seg var det nok en opptur for Arsenal. Til tross for at det bare ble ett poeng, kan vi ta med oss det positive med at i 2. omgang vant Arsenal 2-1 selv om de spilte 10 mot 11.

Kanskje dette var et vendepunkt? Det får vi se om en knapp uke når vi møter Bournemouth i FA-cupens fjerde runde mandag 27. januar.