Luiz (9)
  • Crystal Palace 2

Milivojevic (32)
    Ayew (52)

Seieren lå i lomma, men etter 90 spilte minutter var det en mørk og tung kveld for Arsenal.

London-derby lever alltid sine egne liv. Man vet aldri hva som kan skje - og hvordan kampforløpet kommer til å bli. Men kontroverser blir det som regel alltid.

Så også da Arsenal tok imot Crystal Palace søndag kveld. Men det startet fantastisk for Unai Emery og co.

En god corner av Nicolas Pepe ble headet ned av kaptein Granit Xhaka, og nedfallfrukten fikk Sokratis banket i mål. Avslutningen var en midtstopper verdig, men mål er mål; 1-0!

Da hadde kampen bare vært spilt i seks minutter og tyve sekunder. Halvannet minutt seinere skulle Arsenals andre midtstopper, David Luiz, score litt andre mål i Arsenal-trøyen.

Et nytt hjørnespark fra Pepe gikk gjennom feltet og den brasilianske forsvareren fikk kastet frem en fot og tuppet inn 2-0 for Arsenal.

Da så det egentlig ut til at dette skulle være en kamp Arsenal ganske så greit skulle ro inn til seier, men det er jo ikke Arsenals stil å gjøre det enkelt for seg selv.

Calum Chambers var både klønete og uheldig som feiet Wilfred Zaha over ende i eget felt, og selv om dommer Martin Atkinson først dømte frispark til Arsenal for filming, viste VAR-bildene at et straffespark var korrekt avgjørelse.

Luka Milivojevic er den spilleren i Premier League, som fortsatt er aktiv, som har scoret flest mål mot Arsenal - og fra krittmerket forsterket han den statistikken.

Arsenal hadde fremdeles ledelse 2-1 til pause, men det forandret seg raskt i den 2. omgangen.

Et godt innlegg fra Palaces venstreside fant en helt umarkert Jordan Ayew på bakerste stolpe, og angriperen kunne enkelt nikke inn 2-2 bare syv minutter etter sidebyttet.

De 60 345 tilskuerne på Emirates stadium kunne knapt tro at de nettopp hadde vitnet Arsenal miste en 2-0-ledelse mot Crystal Palace, men de største kontroversene hadde ennå ikke kommet.

Rundt timen spilt bestemte Emery å bytte ut kaptein Xhaka, for andre kamp på rad, noe sveitseren ikke likte. Halvmotivert kastet han kapteinsbindet mot Pierre-Emerick Aubameyang og tuslet mot sidelinjen.

Reaksjonen gikk ikke umerket hen, og Arsenal-fansen begyne å bue. Det tente alle pluggene hos midtbanespilleren, som gestikulerte at de skulle fortsette å bue - samtidig som han sendte en klassisk, engelsk glose mot tribunen.

På vei inn i spillertunnelen dro han seg bestemt av drakten og marsjerte rett i garderoben.

Unge Bukayo Saka kom inn - til stor jubel blant hjemmefansen, men dessverre klarte ikke gutten med nummer 77 på ryggen å utrette allverden.

Kvelden var derimot ikke over med tanke på motgang. Etter et tredje, gode hjørnespark fra Pepe, trodde hele stadion (inkludert Palace og dommertrioen) at Sokratis hadde sendt Arsenal i ledelsen drøye 8 minutter før full tid. Grekeren hadde kranglet ballen i mål etter litt god, gammeldags klabb og babb i feltet.

Etter noe tid fikk Atkinson beskjed på øret at hendelsen skulle undersøkes av VAR, og en duell mellom Chambers og Gary Gacill ble vurdert som en overtredelse av førstnevnte. Frispark til Palace; annullert scoring for Arsenal.

Kampen ebbet dermed ut i poengdeling, et resultat Arsenal kan være langt ifra fornøyde med.