Da Freddie Ljungberg ble satt inn som midlertidig sjef hadde man håpet at resultatene i alle fall bli noe bedre enn med sparkene Unai Emery. Debuten mot Norwich ble ikke noen drøm, ei heller hjemmekampen mot Brighton.

Det ble en svært etterlengtet opptur mot West Ham, selv om det tok fryktelig lang tid før man så igjen noe som kunne ligne på et farlig Arsenal. Da trodde man at det skulle snu.

Men mot Standard Liege var vi bare noen få strakser unna å gå på et skuffende 2-1-tap i Belgia. Vi måtte innse at vi fremdeles er hvor vi har vært i hele sesongen.

Det var nok derfor bare de aller mest optimistiske som trodde at Arsenal kunne få med seg noe som helst fra regjerende seriemestre Man City når de kom på besøk søndag kveld.

Den optimismen ble drept allerede etter ett minutt.

De lyseblå kontret og bang - 1-0 til gjestene etter scoring av Kevin de Bruyne. Dagens andre baklengs kom etter kvarters spill da Raheem Sterling bredsidet inn kampens andre scoring.

Da var det allerede game over, men de Bruyne økte ledelsen til 3-0 fem minutter før pause med en utsøkt scoring hvor belgieren skrudde ballen inn i lengste hjørnet.

Mer kunne det også ha blitt i den 1. omgangen, men en ellers god Bernd Leno viste seg igjen som en svært habil keeper bakerst hos Arsenal.

I pausen var torentalen klar for midlertidige sjef Ljungberg: "dette står om ære og stolthet. Gå ut og vis at dette betyr noe!"

The Gunners slapp i alle fall ikke inn flere mål etter pause, men hvor City stort sett kunne cruise seg gjennom kampen var det heller ikke så mye å si på at det endte 3-0 til bortelaget.

I løpet av hele kampen fikk Arsenal til to avslutninger på mål, noe som ikke kan sies å være altfor imponerende mot et lag som nesten har hatt like store defensive problemer som Arsenal denne sesongen.

Arsenal måtte opp i ringa, men fikk knockout allerede etter minuttet spilt.

Vår svenske sjef har kommet med en sterk oppfordring til styret: vi må få en avklaring på hvem som tar over, uansett om det er ham eller noen andre. Og det har Ljungberg rett i. Å jobbe etter et kamp-til-kamp-prinsipp fungerer ikke for en midlertidig sjef, som ikke har fått instrukser for hva han skal eller ikke skal gjøre.

Mikel Arteta, Pep Guadiolas assistent i Man City, så noe mutt ut på sidelinjen. Han var nok preget av ryktene som svirrer rundt ham. Han var nok preget over at hans gamle Arsenal ser så smertelig svake ut. Han var nok preget av spørsmålet: "klarer jeg å fikse dette laget?".

Lørdag venter Everton på Goodison Park. Duncan Ferguson har fått litt fart igjen på The Toffees etter at Marco Silva fikk fyken, så dette skal ikke bli noen lett match. Samtidig må Arsenal nå begynne å vinne igjen. Én seier på de siste 11 kampene er milevis unna godt nok.