• Arsenal 2

Sokratis (45)
    Nketiah (51)

Etter et stort nederlag i Europa League, slo The Gunners tilbake i FA Cupen.

Det ble både opp- og nedturer idet Arsenal gjestet Fratton Park i den femte runden av den tradisjonsrike cupen.

Blant annet fikk fansen for første gang se Pablo Mari i aksjon for sin nye klubb, hvor han er på lån ut sesongen.

Men dessverre fikk vi også se en stygg skade. Lucas Torreira ble taklet hardt allerede i det 12. spilleminuttet, og måtte omsider bæres av banen i smerter.

Og det var en fysisk spillestil Arsenal møtte i sør, men det var likevel de tilreisende fra London som skulle få juble høyest til slutt.

En klinisk spissavslutning av forsvarer Sokratis sendte de gulkledde i ledelsen på overtid av den 1. omgangen, før Eddie Nketiah fikk pirket inn 2-0 noen minutter etter sidebyttet.

Derfra og ut var det en ren transportetappe for Mikel Arteta og co, som etter 90 spilte minutter endte opp med en ballbesittelse på hele 71 prosent.

Det betyr at Arsenal er klare for kvartfinale i FA Cupen, som trekkes etter at kampen mellom Sheffield Wednesday og Manchester City er ferdigspilt onsdag 4. mars.

Kvartfinalene spilles i løpet av helgen 21. mars.