• Southampton 2

Ings (8)
    Ward-Prowse (71)

Overtidsscoring berget Arsenal fra skuffende tap mot nedrykkstruede Southampton.

Mange hadde nok håpet på at en landslagspause skulle bidra til at pressede Unai Emery fikk tenkt ut en solid plan for å snu den negative trenden med bare én seier de siste åtte kampene i alle turneringer.

Dessverre var det ikke mange som møtte på jobb denne lørdags ettermiddagen.

Et sovende Arsenal ble hardt straffet av Ryan Bertrand og Danny Ings allerede i det 8. spilleminuttet da førstnevnte serverte Ings.

Mens Arsenal forventet tid til å omstille seg etter et frispark, tok gjestenes venstreback rask handling og spilte gjennom sin spissmakker. Alene hos Bernd Leno var Ings iskald og satte kontant inn 1-0 via stolperoten.

Ti minutter seinere spratt ballen i hjemmelagets favør, der et innlegg fra Kieran Tierney til slutt havnet i beina til Alexandre Lacazette. Franskmannen var nådeløs og utlignet til stor jubel blant de drøyt 60.000 på Emirates stadium.

Men gleden skulle ikke var så altfor lenge, dessverre.

Tidlig i den 2. omgangen var både kaptein Pierre-Emerick Aubameyang og innbytter Nicolas Pepe nære å pirke inn ledermålet, men ingen av dem maktet å få ballen over målstreken.

Det skulle straffe seg meget hardt, for i andre enden ble Tierney litt for hardhendt mot Ings midtveis i omgangen. Spissen gikk over ende i feltet; straffespark til Soton.

Gjestene tok godt vare på muligheten, selv om James Ward-Prowse måtte bruke to forsøk på å overliste Leno. Tyskeren reddet straffesparket, men return gikk rett tilbake i beina på midtbanespilleren som banket inn forsøk nummer to.

Det så veldig lenge ut som at bortelaget fra sør-England skulle klare å holde på ledelsen helt ut, men i det kampen akkurat hadde bikket 95 spilte minutter fikk Lacazette ballen i beina etter et nytt flott innlegg fra venstresiden. Franskmannen tok ned ballen og satte kontrollert inn 2-2.

Det var derimot det siste som skjedde i kampen, og Arsenal måtte for 9. gang denne sesongen gå seiersløs av banen i Premier League – av 13 mulige forsøk.

Resultatet i denne kampen bringer The Gunners til en foreløpig 7. plass før kampene på søndag, rett bak lag som Burnley og Wolverhampton.

En ny, skuffende oppvisning av Arsenal, som nå virkelig trenger en opptur for å finne tilbake til godt gammelt slag. Kanskje kommer den hjemme mot Eintracht Frankfurt på torsdag?