Deeney (43)
    Welbeck (66)

Det ble unødvendig spennende, men Arsenal sikret seg tre poeng og sendte dermed Watford ned i Championship.

Med lite annet enn ære å spille for var det bare om å gjøre å avslutte årets sesong med stil for Mikel Arteta og co.

Lagoppstillingen viste også at her var det ikke snakk om å hvile de store kanonene, og en stjernespekket angrepstrio med Pepe, Lacazette og Aubameyang fikk oppdraget i å skyte Watford i stykker fra start av.

Og det tok ikke lang tid før underholdningen skulle starte.

Før minuttet var spilt ble Lacazette dyttet over ende i boksen av Craig Dawson, en situasjon dommer Mike Dean så ut til å la passere. Men etter nærmere to minutters VAR-titting konkluderte dommerteamet med at Arsenal fortjente et straffespark.

Den sjansen tok Aubameyang godt vare på – 1-0 til Arsenal allerede i det femte spilleminuttet.

Rett før drikkepausen i 1. omgang skulle det smelle igjen fra London-kanonene. Kieran Tierney fikk muligheten til å klemme til fra distanse og via Will Hughes skrudde ballen seg inn i det lengste hjørnet til Ben Foster.

Da så det ut til at mye a «piffen» til Watford gikk ut, for noen minutter senere fikk Aubameyang stå så å si uten press inne i Watfords målfelt. Med Dawson stående passivt i ryggen klarte Arsenal-spissen å dempe et innkast, før han kastet seg rundt og på akrobatisk vis banket ballen opp i nettaket med ryggen mot mål.

Men det blir nesten alltid dramatikk når disse to lagene møtes.

To minutter før pause fikk Troy Deeney og Watford tildelt et straffespark, etter at David Luiz bommet på et taklingsforsøk og tråkket på tidligere Arsenal-spiller Danny Welbeck i eget målfelt.

Deeney takket og bukket: bang. Redusering til 1-3 og nytt håp var tent for de gulsvarte.

Welbeck fikk selv æren av å sette inn gjestenes andre scoring for kvelden etter halvspilt 2. omgang, og var svært nære å sikre et sterkt comeback med en frekk flikk. Heldigvis viste Martinez at han virkelig har lyst å beholde keeperplassen kommende sesong og avverget sjansen.

Aubameyang var nære å sette inn sitt tredje for kvelden da han ble spilt gjennom av innbytter Eddie Nketiah, men hverken Arsenal-kapteinen eller noen av de 22 andre ute på banen var i stand til å sette inn flere scoringer denne kvelden.

Arsenal sikret seg derfor en kjærkommen seier i serieavslutningen, selv om det ble en nokså rufsete måte å avslutte sesongen på. Seieren betyr samtidig at Danny Welbeck og lagkameratene hans i Watford må ta den tunge turen ned i Championship kommende sesong.

På sin side har Arsenal fremdeles noe å spille for, neste helg, når de byr opp erkerival Chelsea til dans finalen av FA Cupen. Med seier der kan Arsenal fremdeles redde en heller svak sesong i 2019/2020. Måtte det bli en god avrunding av et tøft år!