Kampdetaljer

Seier i siste serierunde

Av: Joakim Rødven 24.08.20
  • Arsenal 2

    Pepe (48' 60)
  • Brighton & Hove Albion 0


Arsenal tok tre poeng mot Brighton, men det var ikke nok til å sikre en billett til Europa neste sesong.

Siden 2. juledag, selveste Boxing Day, har Arsenal vært et av de lagene som har plukket fleste poeng i Premier League. Det er derfor svært ergerlig at høstsesongen var såpass svak som den var.

Før søndagens oppgjør mot Brighton måtte Arsenal vinne, og Tottenham tape, skulle Mikel Arteta og co ha muligheten til å spille i Europa kommende sesong.

Thomas Partey var bare noen centimetere unna å skru inn 1-0 på Emirates etter noen minutters spill, men ballen sneik seg utenfor keepers venstre stolpe.

Samme mann kom nærmere rundt halvtimen spilt, men Robert Sanchez fikk fistet ballen over tverrliggeren til et hjørnespark.

På det hjørnesparket fikk Rob Holding lirket ballen over streken, men scoringen ble fort annullert for offside - som dessverre så rett ut. 

Heller ikke Gabriel helt på tampen av 1. omgang klarte å lure ballen forbi Sanchez, etter at brasilianeren raget høyest på et innlegg inne i feltet. Midtstopperen headet kontrollert ballen mot det lengste hjørnet, men ballen strøk tverrliggeren før den ble klarert.

Lagene gikk derfor målløse av banen, mens en sen scoring av Harry Kane gjorde at stillingen stod 1-1 på King Power stadium.

Like etter sidebyttet skrudde Nicolas Pepe på turbogiret. Ivorianeren har vært i god form i sesongavslutningen, og vartet opp med en lekker scoring. 

Calum Chambers sendte en rakett inn i feltet, som Pepe fikk dempet med et touch - og banket inn med sin andre touch. Nydelig gjort av mannen som fyller 26 år den 29. mai.

Og Pepe var ikke ferdig der. 

Rundt timen spilt fant Martin Ødegaard rom ute til høyre, og spilte lekkert ut til Pepe. Ivorianeren tok med seg ballen innover i banen og skrudde ballen frekt mellom beina til Lewis Dunk - og inn i det lengste hjørnet.

Vakker, vakker scoring.

Partey kunne ha banket inn 3-0 i det 74. spilleminuttet da han vendte på en femøring og klemte til mot Sanchez' mål, men ballen smalt i tverrliggeren og spratt ut igjen.

Det ble derfor "bare" to mål, men en kontrollert og god gjennomføring. Og ikke minst en clean sheet.

På King Power stadium i Leicester hadde vertene gitt fra seg en 2-1-ledelse og tapte til slutt 4-2 for Tottenham. 

Samtidig som Leicesters muligheter om Champions League brast, mistet også muligheten til å delta i Europacupspill via den nye European Conference League - og selvsagt at for 5. år på rad ble St. Totteringham's Day avlyst.

Arsenal avsluttet dermed sesongen på en skuffende 8. plass. Man skulle kanskje tro at dette var historiske lavt, men dessverre er dette det samme som i fjor. Den gangen berget man sesongen med en triumf i FA Cupen.

I år skulle man så gjerne ha forlenget sesongen til onsdag 26. mai når Europa League-finalen spilles, men slik gikk det ikke.

Det betyr en ny sesong til høsten - uten europacupspill for første gang på over 20 år...

Forhåpentligvis er det sparket bak Arsenal trenger for å skyte seg oppover på tabellen igjen, slik at vi på nytt kan delta i det gjeve selskap atter en gang. Men før den tid venter, trolig, en overhaling av troppen i sommer.

Arsenal

Bernd Leno
Calum Chambers
Rob Holding
Gabriel Magalhaes
Kieran Tierney
Thomas Partey
Granit Xhaka
Nicolas Pepe
Martin Ødegaard
Emile Smith-Rowe
Pierre-Emerick Aubameyang

Brighton & Hove Albion

Robert Sanchez
Ben White
Adam Webster
Lewis Dunk
Dan Burn
Alireza Jahanbakhsh
Pascal Gross
Yves Bissouma
Jakub Moder
Alexis MacAllister
Leandro Trossard