Wood (39)
  • Arsenal 1

Auba (6)

Kontrovers da Arsenal bare fikk med seg et poeng fra Turf Moor.

Kaptein og spydspiss Pierre-Emerick Aubameyang sørget for at Arsenal fikk en kjempestart på kampen. På gjenkjennelig vis dro den gabonske spisses seg inn fra venstre og banket inn 1-0, selv om Nick Pope fikk en hanske på ballen.

Aubameyang og Bukayo Saka fikk så hver sin store mulighet drøye 15-16 minutter senere, men Burnley slapp unna begge gangene.

Heller ikke Thomas Partey klarte å styre kula under tverrliggeren etter at Martin Ødegaard slo "fem og førr" inn i feltet.

Ineffektivitet straffer seg ofte, for noen minutter før pause kludret Arsenal det skikkelig til for seg selv. Granit Xhaka mistet fullstendig oversikten over hvor han hadde motspillere og forsøkte å spille seg ut bakfra.

Istedenfor å vri spillet, spilte sveitseren ballen rett i magen til Chris Wood. Australieren kunne ikke gjøre annet enn å stå i veien og ballen humpet inn i målet bak en sjanseløs Bernd Leno.

Etter en lang periode med stillingskrig etter sidebyttet var det plutselig Burnley som var nærmere å ta ledelsen enn Arsenal.

Først ropte Arsenal på straffespark da Erik Pieters fikk ballen i hånden etter at Nicolas Pepe forsøkte å legge inn. Selv om ballen klart og tydelig ble stoppet av hånden til Pieters, ble det ikke dømt straffespark til Arsenal.

Men mer dramatikk ventet i sluttminuttene.

Først misset Nicolas Pepe på en gigantsjanse, før Pieters igjen var i fokus. Først ble det gitt et straffespark mot Pieters og rødt til innbytteren for å ha stoppet en avslutning på hånden på streken. Men avgjørelsen ble omgjort etter en VAR-sjekk.

På overtid ble det en sjansebonansa, og til og med et stolpetreff, men dette var en kveld det ikkje skulle lykkes for Arsenal.

Det ble derfor bare med det ene poenget, som nok ikke havnet i god jord i Arsenal-leieren.