Av: Joakim Rødven 24.08.20
  • Arsenal 0

• Leicester City 1

Vardy (80)

Arsenals Vardy-mareritt fortsatte da spissen satte inn sitt 11. mål mot The Gunners.

For tre år siden gjorde Alexandre Lacazette sin Arsenal-debut mot nettopp Leicester City. Den gangen scoret franskmannen etter bare 94 sekunder.

Spissen var nære, og kanskje burde, ha kopiert den bragden da lagene møttes søndag kveld.

På et hjørnespark allerede i det 3. spilleminuttet stusset 29-åringen ballen i mål, men jubelen stilnet fort da assistentdommeren vinket med flagget sitt på sidelinjen.

Bildene viste at Granit Xhaka stod i en offsideposisjon, og selv om sveitseren ikke blokkerte utsikten til Leicester-keeper ble situasjonen vurdert dit hen at midtbanespilleren var involvert i spillet.

En høyst tvilsom avgjørelse, som dessverre gikk i Arsenals disfavør.

Foruten denne sjansen var det ikke så mye å notere seg av store målsjanser i den 1. omgangen. Arsenal kom gang på gang til innleggsposisjon, men når det kom til avslutningene sviktet det fullstendig.

Statistikken viste 11 avslutninger til Arsenal halvveis, men bare to forsøk gikk på mål. Ingen av de forsøkene gikk i mål, og til tross for stor Arsenal-dominans, spillemessig, gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Da forventet man å se et mer aggressivt Arsenal etter sidebyttet, men en sjelden gang ble faktisk Arsenal svakere etter pause.

Vertene på Emirates stadium klarte knappest nok å skape en eneste trussel i den 2. omgangen, og da Brendan Rodgers satte innpå esset Jamie Vardy ble det plutselig et helt annet kampbilde.

Leicester, som stort sett hele kampen lå dypt og kompakt, fikk en helt annen dimensjon i angrepsspillet da 33-åringen kom inn fra benken.

20 minutter etter han kom inn fra benken, satte Vardy inn 1-0 for de blåkledde og en "here we go again"-stemning snek seg inn i London.

Den desperate sluttspurten uteble for Arsenal. Det ble derfor en heftig stripe i lakken til Prosjekt Arteta, som har vunnet og tapt annenhver kamp etter seks spilte serierunder.

"Heldigvis" er dette en sesong hvor alle avgir poeng, så vi er "bare" fire poeng bak teten.