• Arsenal 0

(str. 5)

Nok en gang måtte Arsenal og Liverpool til straffesparkkonkurranse.

Det er bare noen dager siden Arsenal tidvis ble rundspilt av Liverpool på Anfield. Det var i serien; torsdag møttes de igjen i ligacupens 8. delsfinale.

Og for tredje gang på rad i en cupturnering måtte dette oppgjøret avgjøres på straffespark.

Sist gang lagene møttes utenom seriespill var i Community Shield tidligere i sommer. Den gang endte det 1-1, og Arsenal stakk av med seieren etter at det hele endte med en straffesparkkonkurranse.

Også i forrige sesong måtte straffesparkkonkurranse til da lagene møttes i tilsvarende oppgjør på Anfield; den gangen endte det 5-5 etter ekstraomganger.

Like mange mål ble det ikke i 2020 - takket være to gode keepere.

Selv om det ikke var noen veldig fartfylt og spennende 1. omgang, var det hjemmelaget som var nærmest scoring de første 45 minuttene.

Første omgangs største sjanse kom like før sidebyttet da Bernd Leno måtte gi retur på en avslutning, som Takumi Minamino blåste i tverrliggeren.

Om han var glepphendt i første omgang, gjorde Leno i alle fall en strålende figur etter hvilen.

I alt produserte hjemmelaget syv avslutninger på mål, mot Arsenals to, men vår tyske sisteskanse stoppet alt som kom hans vei.

Men til tross for en mer spennende 2. omgang ble det ingen scoringer å notere seg, selv om Arsenal muligens ble snytt for et straffespark helt på tampen da James Milner gikk over ende i egen boks og ballen ruller rundt på hånden hans.

Det ble derimot ikke dømt, og det endte med skytterkonkurranse fra 11-metersmerket.

Liverpool satte alle sine tre første, før Mo Elneny misset Arsenals tredje straffe.

Heldigvis for Arsenal bommet også Liverpool-innbytter Divock Origi og Ainsley Maitland-Niles sørget for at lagene var like langt.

Også den femte straffen satte begge lag sikkert, som betydde at det skulle skytes én og én straffe.

Den sekvens varte ikke lenge, for Liverpool-skytter nummer 6, unge Harry Wilson, misset sin mulighet til å sende Liverpool videre. Det var jaggu ikke mye om å gjøre at Joe Willock gjorde det samme, men heldigvis for Arsenal smatt ballen under Adrian.

Og etter et sekunds betenkningstid innså Arsenal at de var videre til kvartfinalen av cupturneringen.

En liten revansje fra ligatapet på mandag, selv om vi nok gjerne hadde byttet de to kampene om dette hadde vært mulig. Nå venter Manchester City i kvartfinalen på Emirates rett før jul.