Mikel Arteta overkjørt av sin tidligere arbeidsgiver Man City.

I 2020 er det så å si bare i Europa League det har gått bra for Arsenal. Man håpet derimot at en opptur i ligacupen kunne gi Arsenal en sårt tiltrengt giv inn mot juleprogrammet.

Der trodde man så til de grader feil.

Et viktig moment for Arsenal for å kunne få med seg noe mot Pep Guardiolas menn var å holde buret rent så lenge som overhode mulig.

Det varte ikke en gang i tre minutter. Etter et godt innlegg fikk Gabriel Jesus stange inn 1-0 til gjestene på Emirates stadium.

Arsenal slet med å komme seg til de store sjansene, men rundt halvtimen spilt lyktes The Gunners endelig.

Et innlegg fra Gabriel Martinelli hadde perfekt bane mot pannebrasken til kaptein Alexandre Lacazette. Franskmannen fikk styrt ballen tilbake i samme hjørne som ballen kom fra: 1-1!

Stillingen stod seg til pause, men de siste 45 minuttene var det så å si bare et lag på banen.

En gigantisk keepertabbe av Alex Runarsson, der islendingen glapp et frispark fra Riyad Mahrez 10 minutter etter sidebytte, sørget for at City nok en gang var i ledelsen.

Fire minutter senere fikk Phil Foden chipet inn 3-1 for bortelaget, selv om TV-bildene viste at den scoringen burde ha blitt annullert for offside.

Aymeric Laporte fikk stå helt umarkert og stange inn 4-1 i det 73. spilleminuttet - og da var kampen punktert.

De tilreisende fra Manchester var nærmere å øke ledelsen til 5-1 enn Arsenal var å pynte på resultatet, noe som betyr at en finalebillett på Wembley i april ikke blir noe av i år heller i denne cupturneringen.

Problemene fortsetter dermed for Mikel Arteta og co, som virkelig har en jobb å gjøre om de skal komme seg helskinnet gjennom London-derbyet mot Chelsea 2. juledag.