Ødegaard (34)
    Gabriel (81)
    Elneny (85)

Martin Ødegaard scoret sitt første for Arsenal da The Gunners vant i Hellas.

Det ble en brå og brutal slutt på Arsenals Europa League-eventyr i fjor da Olympiakos sendte nyansatte Mikel Arteta og co på hodet ut av turneringen.

I år var det mulighet for revansje da lagene nok en gang ble paret - denne gangen i 2. utslagsrunde.

Første oppgjør ble lagt til Georgios Karaiskakis i Hellas, og der skulle Arsenal sikre seg et meget godt utgangspunkt foran returoppgjøret på Emirates stadium neste uke.

Etter en jevnåpning på kampen skulle det komme en suser fra vårt norske alibi, Martin Ødegaard.

Midtbanespilleren hadde hittil ikke fått nettsus i Arsenal-drakt, men etter noen og tretti minutt ut i kampen hamret 22-åringen til. Fra rundt 25 meters hold suste ballen inn i nettaket.

Selv om man kan stille spørsmål ved keeperprestasjonen til Jose Sa skal man ikke ta noen bort fra kanonkulen vår leiesoldat fra Real Madrid sendte i vei.

Arsenal var noe ruskete bakover, men gikk likevel til pause med en 1-0-ledelse, en ledelse som skulle bli revet bort før 15 minutt av den 2. omgangen var spilt.

Dani Ceballos hadde nettopp kommet inn fra benken, og under to minutter senere kom spanjolen i negativt søkelys.

Spanjolen fikk ballen fra keeper Bernd Leno, feilvendt, og mistet ballen i farlig område. Olympiakos takket og bukket; El Arabi skrudde ballen sikkert inn forbi Leno.

Et marerittinnhopp for midtbanespilleren, men heldigvis skulle dette bare bli av akademisk betydning.

For i den andre enden skrudde Arsenal opp giret.

Med snaue 11 minutter igjen på klokken viste Gabriel Magalhaes en enorm luftstyrke i feltet og stanget inn et nydelig mål, servert av utskjelte Willian på høyresiden.

Dermed var Arsenal igjen i førersetet. Mo Elneny ville derimot ha med en ennå større ledelse hjem til London, og banket like så godt inn 3-1 seks minutter før full tid.

Egypteren fikk et hav av rom og prøvde lykken fra rundt 25 meters hold. Ballen suste inn via den lengste stolpen; en vakker, vakker scoring av midtbanespilleren.

Arsenal leder dermed 3-1 etter første kamp, så handler det bare om å ikke slippe inn mer enn 3 mål i det motsatte oppgjøret på Emirates om en uke.