• Rapid Wien 1

Kitagawa (47)

Plankekjøring da Arsenal cruiset inn til seier mot Rapid Wien.

For første gang siden nedstengingen av fotballen i mars, fikk tilskuere lov å være på Emirates stadium å se sitt kjære Arsenal spille.

I pene rekker og rader langs hele tribunen satt 2000 supportere adskilt med 2-3 seters mellomrom, og det er ikke umulig at det hjalp mye på selvtilliten til vertene å ha fansen tilbake på stadion.

Etter en frisk start satt, for en sjelden gangs skyld, scoringene løst hos Arsenal denne torsdagskvelden.

Før 10 minutter var spilt fikk Alexandre Lacazette, som for øvrig bar kapteinsbindet for anledningen, tid og rom til å fyre løs mot målet til Richard Strebinger fra drøyt 30 meters hold. En ekkel ballbane gjorde at Strebinger ble helt satt ut og ballen suste inn i målet.

Pablo Mari, som endelig var tilbake på banen etter et langt skadeopphold, hadde gått rett inn i startoppstillingen i partnerskap med Shkodran Mustafi i midtforsvaret. Spanjolen takket for tilliten ved å stange inn 2-0 fra hjørnespark ikke mange minuttene etter kveldens første scoring.

Også Eddie Nketiah hadde lyst å tegne seg på scoringslisten mot det østerrikske laget. En mønsterkontring fra Arsenal like før pause sørget for at Nicolas Pepe fikk legge inn i feltet mot Reiss Nelson. Uselvisk la Nelson ballen tilbake i feltet, hvor Nketiah stormet frem.

Første forsøk ble reddet, men på returen fikk spissen headet inn 3-0 for the Gunners.

I sine blå drakter gikk derfor Arsenal i garderoben med en veldig komfortabel ledelse. Den andre omgangen var derfor bare en ren transportetappe, trodde man.

Men før to minutter hadde gått reduserte Rapid Wien til 1-3 ved Koya Kitagawa, til tross for et heroisk forsvarsspill av Sead Kolasinac som blokkerte både én og to ganger.

Likevel var det ingen som helst tvil om hvem som skulle bli seierherrer i dette oppgjøret. Selv om det manglet litt på presisjonen i siste tredjedelen ved et par anledninger, dominerte Arsenal spillet.

Og midtveis i omgangen skulle det bli en ny nettkjenning for The Gunners.

Innbytter Emile Smith Rowe, som bare hadde vært på banen et par minutter, fikk æren av å avslutte et nydelig angrep av Arsenal - servert av Ainsley Maitland-Niles.

Under jubelsamlingen etter scoringen plukket kameraene opp kommentaren "welcome back bro" fra AMN. Det vitner om at dette var en svært ettertraktet scoring for 20-åringen, som tilbrakte våren hos Huddersfield på lån.

Det ble også kampens siste scoring og med fem spilte kamper troner Arsenal øverst i gruppe B med full pott. Det betyr at uansett hvordan det skulle gå mot Dundalk i siste runden er Arsenal uansett sikret topplasseringen i sin gruppe, mens Molde fremdeles har en mulighet til å karre seg videre om de ikke taper mot Rapid Wien.

I tillegg var nok dette en svært viktig vitamininnsprøytning inn mot derbyet mot Tottenham til helgen - der Arsenal virkelig trenger poeng.