Kampdetaljer

Komfortabelt videre til semifinalen

Av: Joakim Rødven 04.04.21
  • Slavia Praha 0


  • Arsenal 4

    Pepe (18)
    Lacazette (21' 77)
    Saka (25)

Etter et skuffende oppgjør i London, snudde Arsenal skuta i Praha.

Da Slavia Praha scoret langt inn i overtiden for en uke siden, og sikret seg et viktig bortemål, var det en tung pille å svelge.

Jobben måtte derfor gjennomføres med nøye presisjon om Arsenal skulle ta seg videre til semifinale av årets Europa League.

Utgangspunktet var klinkende klart: Arsenal måtte opp og frem for å score. Og jammen om de ikke skulle lykkes.

Like før 14 minutter var spilt lå ballen for første gang i nota for Arsenal. Nicolas Pepe sendte av sted et prosjektil som smalt i stolpen, og på returen fikk Emile Smith-Rowe satt ballen i mål. Dessverre ble scoringen annullert for en hårfin offside.

Skuffelsen ble heldigvis kortvarig, for bare tre minutter senere var rollene reverserte og Smith-Rowe serverte Pepe en glimrende mulighet. Den takket ivorianeren for og vippet inn 1-0 for The Gunners.

Da fyrte Arsenals kanoner på fulle sylindre.

En god kontring av gjestene i Tsjekkia endte med at Bukayo Saka ble revet over ende inne i Slavia Prahas 16-meter, og dommer Cuneyt Cakir pekte bestemt på straffemerket.

Fra 11-meteren var Alexandre Lacazette sikker som bare det; 2-0 og Arsenal nå med et svært komfortabel ledelse.

Kampen var ennå ikke halvspilt før nok en scoring skulle ligge i nettmaskene bak Ondrej Kolar. Et flott soloarbeid av Saka plasserte ham i en meget god skuddposisjon og unggutten banket inn 3-0, lavt inn i sitt høyre hjørne.

Ettersom hjemmelaget da måtte score hele fire ganger for å avansere til semifinalen var kampen dermed i realiteten over, mens Arsenal kunne konsentrere seg om å kontrollere kampen i havn de siste 65 minuttene.

Lacazette fikk det siste ordet i kampen da han på lekkert vis banket inn 4-0 i korthjørnet, og sendte dermed Arsenal trygt og godt videre til neste runde.

Der venter tidligere Arsenal-Head Coach Unai Emery og Villarreal. Dét kommer til å bli et spennende oppgjør.

Slavia Praha

Ondrej Kolar
Alexander Bah
Tomas Holes
David Zima
Jan Boril
Petr Sevcik
Nicolae Stanciu
Jakub Hromada
Lukas Provod
Peter Olayinka
Jan Kuchta

Arsenal

Bernd Leno
Calum Chambers
Rob Holding
Pablo Mari
Emile Smith-Rowe
Dani Ceballos
Thomas Partey
Granit Xhaka
Bukayo Saka
Nicolas Pepe
Alexandre Lacazette