• Arsenal 3

Pepe (8)
    Saka (39)
    Lacazette (73)

Etter et skuffende tap i FA-cupen, slo Arsenal tilbake i ligaoppgjøret tre dager senere.

Arsenals cupeventyr fikk en brå slutt da de ble slått 1-0 på St. Mary's på lørdag. Det var nok derfor et Arsenal som var veldig motiverte for å ta revansje da lagene igjen møttes til dyst tirsdag kveld, denne gangen i Premier League.

Og det ble en umiddelbar pangstart på kampen.

Før minuttet var spilt rotet vertene det til i oppspillsfasen og Granit Xhaka fikk slå en nydelig stikkball mot Alexandre Lacazette. Forsvaret var helt ute av formasjon, men ålene med Alex McCarthy kom sisteskansen seirende ut av duellen.

Det straffer seg å ikke ta vare på mulighetene, for like etterpå fikk Southampton en stor mulighet de også. Danny Ings fikk heade mot mål, men en godt plassert Rob Holding blokkerte forsøket ut til hjørnespark.

På den påfølgende corneren gikk der derimot ikke fullt så bra for Arsenal.

Et godt trekk av hjemmelaget gjorde av Arsenal fullstendig glapp markeringen på den ene spilleren som fikk ballen. James Ward-Prowse pisket inn ballen til Stuart Armstrong som banket inn 1-0 for The Saints.

Det kunne se ut som at det var Nicolas Pepe som sov i timen på målet, men ivorianeren skulle rette opp feilen bare noen minutter etterpå.

Nok en nydelig pasning av Xhaka spilte gjennom Pepe, som fikk akkurat nok tid og rom til å lade kanonen. Fra skrå vinkel lirket 25-åringen utligningen for The Gunners. Vakker scoring!

Cedric Soares, flyttet over på venstrebacken for anledningen, var veldig nærme å sende Arsenal i føringen med et nydelig volleyskudd. Dessverre for portugiseren strøk ballen stolpen på vei ut.

Etter en fartsfylt 1. omgang så det ut til å gå mot uavgjort halvveis, men drøye 5-6 minutter før pausesignalet smalt det igjen fra Arsenal-kanonene.

Xhaka var nok en gang involvert og sveitseren spilte flott opp til Lacazette. Franskmannen fikk servert ballen videre til unggutten Bukayo Saka, som fintet seg forbi McCarthy på halvdistanse. 19-åringen trillet så sikkert inn 2-1 for Arsenal.

Etter sidebytte ble det en ganske annerledes kamp hvor mye av spille foregikk på midten, men i det 73. spilleminutt kom den avgjørende scoringen som feide all tvil til side.

Glimrende forarbeid av Saka gjorde at Lacazette fikk pirket inn 3-1 for Arsenal, og selv om han kolliderte med stolpen i samme slengen var nok det en smerte han klarer å leve med.

Det sikret seieren og som et lite plaster på såret fikk Arsenal sin revansje med Ralph Hassenhüttl sine gutter.

Arsenal fortsetter derfor klatringen oppover på tabellen i Premier League. Selv om det er en haug med lag som har spilt både 1, 2 og 3 kamper færre enn Arsenal, er vi nå "bare" 11 poeng bak ligaleder Man City. Hvem hadde trodd det i julen?