• Arsenal 1

Aubameyang (52)
  • Southampton 1

Walcott (18)

Endelig scoret Aubameyang igjen, men en ny utvisning gjorde det vanskelig nok en gang.

Hjemmestatistikken til Arsenal har vært skremmende svak de siste kampene. Mot Burnley sist kamp noterte The Gunners seg for sitt fjerde strake tap på hjemmebane.

Det var noe Mikel Arteta og co måtte rette opp i da Southampton kom på besøk onsdag kveld.

Dessverre er det gjerne slik at et lag i motgang ikke er lett å snu.

I over et tiår var Theo Walcott en del av Arsenal-familien, men onsdag var han på banen for klubben han voks opp i. Da ble det nok blandede følelser da han i det 18. spilleminuttet fikk fosse fremover på høyrekanten.

Den nå 31 år gamle angriperen smatt seg gjennom og chipet inn 1-0 for The Saints.

Det var tomt på tribunen, men man kunne høre sukkene: "here we go again..."

Gjentatte ganger denne høsten har Arsenal slitt med å komme i gang i 1. omgang, og nok en gang måtte spillerne dreies i gang med en team talk i garderoben.

Igjen så det ut til at en pauseprat var det som skulle til, for etter sidebyttet så Arsenal kvikkere ut.

Seks og et halvt minutt ut i omgangen smalt det omsider fra hjemmelaget, etter flott kombinasjonsspill.

Bukayo Saka driblet seg fremover på venstresiden, før Eddie Nketiah mottok ballen og spilte gjennom kaptein Pierre-Emerick Aubameyang.

Den gabonske spissen har slitt med måltørke i høst, men denne gangen satt ballen limt inn i keepers venstre hjørne. Lekker scoring - og Arsenal var endelig i gang igjen!

Trodde vi...

Ti minutt senere var Gabriel litt for røff i en duell med målscorer Walcott, hvor sistnevnte gikk i bakken. Gabriel hadde gult fra før og da så ikke dommer Paul Tierney noen annen utvei en å sende brasilianeren i garderoben tidlig.

For tredje gang denne PL-sesongen måtte Arsenal fullføre kampen med 10 mann. Det ble en oppgave for tøff, og det hele ebbet ut i poengdeling.

Men det kunne ha gått begge veier dette. Både Southampton og Arsenal hadde en avslutning hver i stolpen på tampen, men dessverre ble det bare et poeng denne gangen.

Totalt sett skuffende å bare få med seg det ene poenget mot et lag man skal forvente å seire mot, men slik kampen utviklet seg, og med tanke på hvor vi er nå, kommer nok også et poeng godt med.

Nå venter en tøff bortekamp på Goodison Park mot et Everton som absolutt henger med i toppen. Forhåpentligvis er alle pluggene tente i forkant av det oppgjøret.