Lacazette (64)
  • Tottenham Hotspur 1

Lamela (33)

Martin Ødegaard og Alexandre Lacazette ga Arsenal en etterlengtet opptur i derbykampen mot Tottenham.

Man må helt tilbake til 2. desember 2018 for å finne sist gang Arsenal kom seirende ut av en duell med erkerival Tottenham. Siden den gang har det blitt tre tap og to uavgjorte kamper mot de liljehvite.

I åpningen så Arsenal veldig skarpe ut og presset gjestene fra WHL godt tilbake i banen.

Allerede etter 15 minutter fikk Emile Smith-Rowe en glimrende mulighet til å sende Arsenal i ledelsen. Unggutten sendte i vei et prosjektil mot målet til Hugo Lloris, men ballen smalt i treverket og ut.

Samme mann var nære å assistere Alexandre Lacazette, som i dette oppgjøret hadde blitt prioritert fremfor Pierre-Emerick Aubameyang på grunn av disiplinære årsaker.

Franskmannen fikk derimot ikke styrt ballen på mål, og misbrukte dermed en gedigen mulighet. Og det skulle straffe seg.

Son Heung-min måtte ut med det som kunne se ut som en strekkskade. Inn kom Erik Lamela - noe Arsenal virkelig skulle få merke.

Så å si helt ut av det blå fikk argentineren stå uforstyrret inne i målfeltet til Arsenal og med en frekk rabonaavslutning satte 29-åringen inn 1-0 på Tottenhams første sjanse i kampen.

Totalt mot spillets gang og en svært bitter pille å svelge.

Men Arsenal slo kraftig tilbake, takket være en norsk inspirajson.

Først kom Arsenals andre stolpetreff i kampen da Cedric Soares hamret til på en ball som ble spilt utover i feltet. Så fikk Martin Ødegaard akkurat nok tid og rom i gjestenes 16-meter.

Et innlegg fra Kieran Tierney ble forlenget inn i det lengste hjørnet og lagene var like langt. En skikkelig vitamininnsprøytning både for Øegaard, som noterte seg for sin andre scoring i Arsenal på to kamper (hans første på Emirates), og ikke minst for Arsenal som kunne gå til pause med et mye bedre utgangspunkt.

Rundt timen spilt på Emirates skulle stemningen gå til himmels - dessverre på en folketom stadion. Men ute i de mange tusen hjem kunne Arsenal-fansen juble over et straffespark da Davinson Sanchez på klønete vis felte Lacazette i feltet.

Spissen ville selv ta straffesparket og satte ballen sikkert inn i det høyre hjørnet, mens Lloris gikk motsatt vei.

Lamela var så definitivt i fokus denne kampen, og i løpet av den andre omgangen pådro angriperen seg to gule kort - og måtte dermed forlate banen 15 minutter før full tid og Tottenham måtte fullføre kampen med 10 mann.

Men som man ofte ser når lag reduseres med én mann stod bortelaget opp til oppgaven.

Harry Kane headet ballen i mål med 6 minutter igjen av spilletiden, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

Spissen var så nære å skyte inn et frispark i sluttminuttene, men stolpen stod i veien. På returen stod Gabriel på rett plass til rett tid og stanget ballen ut av farlig sone.

Det var det nærmeste José Mourinhos menn kom en utligning. Arsenal holdt stand og sikret seg en svært viktig seier mot erkerivalen - som også betyr at de knapper innpå.

Avstanden opp til Spurs er nå redusert til bare 4 poeng. Med 10 kamper igjen å spille er det bare fem poeng opp til Everton på 6. plass. Kvalifisering til Europa League er fremdeles helt innenfor rekkevidde.

Neste helg venter West Ham, som nå ligger på 5. plass. Det blir nok en sekspoengskamp.