Soucek (sm 38)
    Dawson (sm 61)
    Lacazette (82)

Etter en skuffende start, snudde Arsenal 0-3 til 3-3 på London stadium.

Det har vært en uke med mange følelser for Arsenal. Sist helg ble det en svært viktig seier i Nord-London-derbyet mot Tottenham.

Deretter fulgte avansement til Europa Leagues kvartfinale, til tross for et 1-0-tap mot Olympiakos på Emirates stadium.

Likevel var det få unnskyldninger å lete fram da Arsenal gjestet London stadium til nytt byderby mot West Ham søndag ettermiddag.

Etter en svak start havnet Arsenal under etter en skikkelig kanonkule av utleide Jesse Lingard, som banket ballen inn i det lengste hjørnet.

Bare noen få strakser senere raslet det igjen i nettmaskene bak Bernd Leno, da Arsenal sov fullstendig i timen og hjemmelaget utnyttet et raskt frispark like utenfor 16-meteren til The Gunners.

Vondt ble ennå verre da Tomas Soucek fikk forlenget en heading av Michail Antonio, som stanget et godt slått innlegg fra høyresiden tilbake i samme hjørne.

Et rådvill Arsenal kunne knapt tro hva som slo dem, men så startet opphentingen.

Drøye 7-8 minutter før pause slo Calum Chambers inn et hardt innlegg fra høyresiden, og denne gangen satte Soucek ballen i eget nett.

Bukayo Saka hadde en strålende mulighet til å redusere nok en gang for bortelaget rett etter da han ble tredd gjennom i midten, men avslutningen gikk rett på tidligere Arsenal-keeper Lukas Fabianski.

I pausepraten må Mikel Arteta ha funnet fram en aldri så liten hårføner, for etter sidebyttet så det ut som et helt annet Arsenal-lag som entret banen.

Alexandre Lacazette vær nære å lobbe inn 2-3 like etter oppstarten av 2. omgang, men Issa Diop fikk kastet seg frem og banket ballen unna på streken.

Men reduseringen skulle komme. Etter et glimrende nedtak fyrte Lacazette til innenfor West Hams målfelt. Ballen endrer retning i benet til Craid Dawson og smatt inn i det lengste hjørnet. Både god og heldig der, franskmannen.

Med en halvtime igjen å spille - og et mål igjen å ta igjen - ble det fyr i teltet for Arsenals del.

Og heldigvis skulle presset lykkes.

Martin Ødegaard var sentral for The Gunners i hele kampen, og nordmannen var så å si involvert i alt som foregikk i den siste tredjedelen på banen.

Den siste scoringen var det derimot kampens store spiller, Lacazette, som skulle ordne. Et strøkent innlegg av innbytter Nicolas Pepe ble pisket inn fra høyresiden. Inne i feltet ruvet Lacazette høyest og stanget inn 3-3 for gjestene.

Pepe fikk to relativr gode muligheter til å sette inn 4-3 helt på tampen, men ivorianeren klarte ikke å få nok dreis på avslutningene til å overliste Fabianski denne gangen.

Det ebbet derfor ut i poengdeling, som ingen av lagene var særlig fornøyde med.

Den første halvtimen var langt under pari fra Arsenals side, men likevel skal vi være svært imponert over måten spillerne kjempet seg inn i oppgjøret igjen.

Nå venter en landslagspause før Liverpool kommer på besøk til Emirates 4. april. Da må Arsenal fortsette der de slapp mot West Ham. De har ikke råd til å starte like dårlig som de har gjort i enkelte kamper.