• Chelsea 2

Lukaku (15)
    James (35)

London-derbyet mot Chelsea endte i nytt tap i sesongstarten.

Mange hadde forventet å ta tre poeng mot nyopprykkede Brentford i serieåpningen. Mot regjerende Champions League-mestre Chelsea var nok forventningene til seier en del lavere.

Og dessverre skulle de blåkledde fra Sørvest-London gjøre Premier League-starten ennå verre for Mikel Arteta og co.

Allerede i det 15. spilleminuttet skulle rekordsigneringen Romelu Lukaku vise seg verdig prislappen på £97,5 millioner.

Et langt oppspill av Mateo Kovacic gjorde at høyreback Reece James fikk et hav at tid om rom ute på flanken. Inne i feltet stod Lukaku helt umarkert og fikk en enkel jobb med å forlenge innlegg i nettmaskene bak Bernd Leno.

Arsenal maktet ikke å få skikkelig tak på oppgjøret. Da straffer det seg hardt å ikke lære av sine feil.

Med en ganske lik situasjon ble James nok en gang spilt fri på høyresiden rundt 34 minutter spilt. Denne gang av landsmann Mason Mount, men nå hadde James lyst å avslutte selv og skrudde ballen hardt opp i Lenos høyre hjørne.

Fin scoring, men dessverre for Arsenal-fansen i feil bur.

Like før pause kunne, og burde, Arsenal trolig ha fått en god sjanse til å redusere til 1-2 da Bukayo Saka gikk over ende inne i Chelseas målfelt.

Situasjonen ble først oversett av dommer Paul Tierney, før den ble sjekket av VAR. Heller ikke VAR-bussen konkluderte med at dette var en forseelse, som ikke mange forstod seg på - spillet gikk dermed videre.

Da fløyten gikk noen få minutter senere kunne man tydelig høre skuffende Arsenal-fans som endelig var tilbake på et nesten fullsatt Emirates stadium, enten dette var rettet mot spillet eller dommeravgjørelsene.

Etter sidebytte var Arsenal nære å redusere både én og to ganger, først etter et hardt skudd av Saka og deretter en hard heading av Rob Holding, men ingen av avslutningene klarte å finne veien forbi Edouard Mendy i sin helgrå keeperdrakt.

Lukaku kunne ha satt et punktum på en perfekt Chelsea-kveld på Emirates da han slo Holding i en duell rett foran Arsenals mål, men en fantomredning av Leno sørget for at ballen deiset i tverrliggeren og spratt ut av farlig sone.

Det ble det siste som skjedde i oppgjøret, og Arsenal står nå med null poeng og ingen scorede mål etter to spilte serierunder. Neste helg venter Artetas gamle læremester Pep Guardiola og Man City på Etihad, som på ingen måte er noen lett oppgave. I alle fall ikke når man er på desperat poengjakt.

Før den tid skal Arsenal ut i 2. runde i ligacupen mot West Bromwich på onsdag. Der bør det være svært gode muligheter til å bygge opp litt positiv energi.