• Leeds United 0

To scoringer i 2. omgang sendte Arsenal til kvartfinale i Carabao Cup.

Med behov for å rullere litt på laget valgte Mikel Arteta å gi sjansen til både Bernd Leno, Cedric Soares, Rob Holding, Sead Kolasinac, Mohamed Elneny, Ainsley Maitland-Niles, Gabriel Martinelli og Eddie Nketiah.

Sultne spillere ønskte derfor å vise seg frem for å gjøre krav på mer spilletid i Premier League.

Men det var Leeds som var nærmest i 1. omgang. En god avslutning av Jack Harrison etter rundt 27 minutter ble mesterlig stoppet av Leno, som nå har måtte innfinne seg med å være andrefiolin etter ankomsten til Aaron Ramsdale.

Ette hvilen derimot skulle en usannsynlig målscorer sende hjemmefansen til himmels.

Et godt innslått hjørnespark av Emile Smith-Rowe havnet på bakerste stolpe, hvor Nicolas Pepe headet ballen inn i feltet igjen. Der stod innbytter Calum Chambers, som bare hadde vært på banen i snaue 10 minutter, og stanget ballen mot mål.

Illan Meslier og Leeds trodde de hadde klart å avverge headingen på strek, men etter litt betenkingstid fikk Andre Marriner beskjed på øret at ballen hadde krysset linjen. Endelig en scoring og 1-0 til The Gunners!

Og da Marcelo Bielsas mannskap kålet det til for seg selv midtveis i omgangen var det takk og farvel til laget fra Yorkshire.

Innbytter Liam Cooper, som bare hadde vært på banen i underkant av 10 minutter, skulle heade en ball tilbake til Meslier. Det gikk på ingen måte bra for skotten og en lynhurtig Nketiah snappet ballen.

Med en frekk flikk vippet spissen ballen over Meslier og tok den kontrollert ned igjen på andre siden av sisteskansen. Avslutningen var av det sleivete slaget, men mål er mål og Arsenal doblet ledelsen med litt over 20 minutter igjen å spille.

Like før full tid fikk Alexandre Lacazette, som fikk de siste 18 minuttene, en stor mulighet til å sette punktum i kampen. Franskmannen jobbet iherdig med gjenvinning av ballen og fikk nesten lønn for strevet. I avslutningsøyeblikket var ryggsekken akkurat litt for tung og ballen seilte over tverrliggeren til Leeds-keeperen.

Uansett tar Arsenal med seg en fullt fortjent seier - og dermed avansement til Carabao Cups kvartfinale. Sammen med Arsenal er Chelsea og Sunderland allerede klare, mens det skal spilles oppgjør mellom Stoke/Brentford, West Ham/Man City, Leicester/Brighton, Preston/Liverpool og Burnley/Tottenham onsdag kveld.