• Arsenal 2

Gabriel (5)
    Smith-Rowe (18)

Aaron Ramsdale storspilte da Arsenal vant 2-0 på King Power Stadium.

For en sjelden gangs skyld var det Arsenal som skulle skulle springe raskest ut av startblokkene. Kampen var ennå ikke 5 minutter gammel før kampens første scoring lå i nettet.

Et godt slått hjørnespark av Bukayo Saka siktet seg inn på pannebrasken til Gabriel, som på fremste stolpe ruvet høyest i luften. Ballen ble stusset inn i det lengste hjørne og Kasper Schmeichel måtte sjanseløs se ballen seile forbi.

Mindre enn 15 minutter seinere skulle Arsenal hugge til nok en gang.

Etter at Leicester mislyktes å straffe Arsenal på et kontringsforsøk, slo The Gunners tilbake med samme mynt. Noe rot inne i Leicester-feltet, som gjorde at ballen havnet i beina til Emile Smith-Rowe.

Arsenals nummer 10 nølte ikke og skrudde inn i Schmeichels venstre hjørne, og 2-0 for bortelaget.

Mens Arsenal styrte kampen første halvtimen, begynte vertene å spille seg mer inn i oppgjøret i siste kvarteret før pause.

Heldigvis hadde Aaron Ramsdale valgt å stenge buret denne lørdags ettermiddagen.

Først lå sisteskansen i full strekk i luften da han slo ballen ut til corner etter et godt skudd av Iheanacho. Så vartet han opp med en eventyrlig dobbelredning da han først stoppet et godt frisparkforsøk av James Maddison, før han også stoppet returen fra Jonny Evans.

Mesterlig målvaktsarbeid.

Arsenal holdt nullen til pause, og det var noe Ramsdale hadde tenkt å følge opp etter hvilen også.

For mens Arsenal var best i 1. omgang, var det hjemmelaget som var mest førende etter sidebyttet.

Luke Thomas var nære å skru inn 1-2 ti minutter ut i den andre omgangen, før en ny, sterk redning av Ramsdale stoppet innbytter Ademola Lookman å gjøre etperfekt innhopp.

Like etterpå kunne, og kanskje burde, Harvey Barnes redusere for Leicester, men nok en gang var Arsenals sisteskanse i veien da han kastet seg inn i duellen med Barnes. Ballen spratt ut igjen og via en Arsenal-spiller til hjørnespark.

Med høy selvtillit lekte også Ramsdale med hjemmepublikum som prøvde å vippe engelskmannen av pinnen med ironiske tilrop fra sidelinjen. Heldigvis lot ikke 23-åringen seg påvirke og holdt buret sitt rent.

I den andre enden fikk også Schmeichel vise seg frem da 20 minutter stod igjen på klokka. Pierre-Emerick Aubameyang fikk en stor mulighet til å bredside inn 3-0, men vår danske venn stod akkurat på rett plass til rett tid og kastet frem en fot for å avverge avslutningen.

Sluttspurten kom aldri for Brendan Rodgers og co, som måtte innse at det verken ble scoring eller poeng. Arsenal får derfor kjenne på 5.-plassen en liten stund - før de andre kampene spilles denne helgen.