Xhaka (71)
  • Manchester United 1

Ronaldo (34)

Tre nye poeng etter en intens kamp mot Manchester United.

Med god selvtillit inn mot kampen etter å ha slått Chelsea 3-2 på Stamford Bridge i midtuken gjorde at Arsenal gikk friske til verks på hjemmebane. Det skulle gi umiddelbar uttelling.

Før kampen var tre minutter gammel bommet både Raphael Varane og Alex Telles på et innlegg fra Granit Xhaka, som gjorde at ballen havnet helt på andre side av feltet – i beina til Bukayo Saka.

Den unge engelskmannen la ballen godt til rette og siktet på det lengste hjørnet. David de Gea strakte seg så lang han var og fikk akkurat en lanke på ballen, men returen havnet rett i løpebanen til Nuno Tavares på venstresiden, som fikk en enkel oppgave med å trille ballen inn i det åpne buret.

1-0 til Arsenal, etter allerede å ha truet gjestene et par ganger allerede.

Da kampen bikket syv spilte minutter klappet samtlige av de 60223 fremmøtte på Emirates stadium for å vise støtte til Manchester Uniteds nummer 7, Cristiano Ronaldo, som nylig mistet én av sine to tvillinger under fødsel.

Midtveis i omgangen kunne Eddie Nketiah, Arsenals tomålsscorer mot Chelsea sist, doble ledelsen for Arsenal da han ble spilt gjennom av kaptein Martin Ødegaard. Spissen fikk allverden med tid og rom, men spissen satte ballen rett på de Gea som fikk bokset ballen unna farlig sone.

Like etter skulle det derimot bli mer dramatikk i Nord-London.

I en duell med Telles ble Saka dyttet, men ballen gikk videre til Nketiah som klarte å sette ballen i mål.

Hele stadion trodde dermed at stillingen var 2-0, men en titt på VAR-bildene viste at Nkatiah stod hårfint i offside.

Men før man fikk klart å omstille seg til at scoringen skulle annulleres, begynte VAR-bussen å sjekke om Arsenal skulle ha straffespark etter Telles' dytt i ryggen på Saka. Det ble det enighet om, og Saka fikk muligheten til å sette inn sitt andre straffespark på to kamper.

Fra krittmerket var unggutten sikker; sendte de Gea feil vei og satte ballen sikkert inn i sitt venstre hjørne.

En heseblesende halvtime ble rundet av med en scoring av Ronaldo, etter at portugiseren sneik seg mellom Gabriel og Tavares. Med en perfekt flikk klarte 37-åringen å lirke inn reduseringen for bortelaget.

Over i andre omgang var gjestene fra Manchester litt mer på hugget, og allerede ti minutter etter sidebyttet kunne de røde djevlene slå hardt tilbake etter å ha ligget under 2-0.

I en hodeduell var Tavares uheldig og fikk ballen i hånden, og etter en titt på TV-bildene ble det dømt straffespark til Man United.

Den straffen tok Bruno Fernandes ansvar for, men portugiseren banket ballen i stolpen og ut.

Arsenal slapp derfor unna med skrekken, men de blåkledde presset på for en utligning. Den scoringen kom heldigvis aldri, mye takket være en solid Aaron Ramsdale.

Istedenfor ble det en ny scoring andre veien, etter at Xhaka ladet venstresleggen og hamret til utenfor boksen.

En dekket de Gea så ikke ballbanen før det var for seint og ballen suste inn i spanjolens venstre hjørne. Vakker, vakker scoring, som også sender Xhaka inn i en ekslusiv klubb. Sveitseren er, sammen med blant andre Steven Gerrard, den spilleren som har scoret flest mål mot Man United utenfor 16-meteren – med tre scoringer.

Det ble siste ord i kampen og The Gunners sikret seg tre svært viktige poeng i kampen om en topplassering denne sesongen.