Kampdetaljer

Tilbake på vinnersporet mot Newcastle

Av: Joakim Rødven 08.07.21
  • Arsenal 2

    Saka (56)
    Martinelli (66)
  • Newcastle United 0


Etter nedsablingen mot Liverpool slo Arsenal tilbake med 2-0 over The Magpies.

Hittil i sesongen har det vært en særdeles tøff høst for Newcastle, som nylig har blitt kjøpt opp av et konsortium av Saudi Arabia's Public Investment Fund, RB Sports & Media og PCP Capital Partners.

Oppkjøp eller ei, så var det Arsenal som hadde kontrollen på poengene på Emirates stadium denne lørdagsettermiddagen.

Martin Ødegaard, endelig tilbake i startoppstillingen igjen, fikk en god mulighet til å skru inn kampens første scoring da Arsenal fikk tildelt et frispark rett utenfor Newcastles 16-meter. 

Forsøket var godt, men Martin Dubravka var fullt med på notene og bokset ballen ut av farlig sone. Fremdeles målløst etter halvspilt 1. omgang.

Og målløst skulle det også bli en stund - og det takket være en ny fantomredning av Aaron Ramsdale, som har vært i fyr og flammer denne høsten.

Rundt halvtimen spilt fikk Thomas Partey bare halvveis klarert et innlegg fra Newcastles høyreside. 

Jonjo Shelvey plukket opp returen på rundt 25 meters hold og dundret til. Ramsdale fikk kastet opp en lanke og fistet ballen over til corner. En redning på øverste hylle av 23-åringen!

Like før pause fikk Pierre-Emerick Aubameyang tidenes mulighet til å sende Arsenal i ledelsen da Dubravka måtte gi retur på en hard heading fra Emile Smith Rowe, men på utrolig vis klarte Arsenal-kapteinen å skyte i stolpen og ut - fra halvannen meters hold. 

Vibbene går tilbake til Tore André Flos miss for det norske landslaget...

Stillingen holdt seg derfor, utrolig nok, til 0-0 halvveis. Det var på ingen måte godt nok for Arsenals forventningsfulle supportere.

Men Bukayo Saka fant et smutthull drøye ti minutter etter sidebyttet, takket være et fantastisk lagspill.

Saka - Emilie Smith Rowe - Albert Lokonga - Saka. Boom. 1-0 inn i det lengste hjørnet etter at Saka smatt seg fri på venstresiden.

Det var Arsenal som hadde ballbesittelsen, hele 73 prosent av tiden, men på resultattavlen var det jevnt. Helt til Gabriel Martinelli kom inn fra benken.

Under to minutter etter entreen slo Takehiro Tomiyasu en utsøkt pasning i bakrom mot brasilianeren. Med et perfekt vektet touch vippet 20-åringen ballen over Dubravka; 2-0 for The Gunners.

Takk for kaffen og god tur hjem til Nord-England.

Arsenal var nærmere 3-0 enn Newcastle var redusering, men det forble med to scoringer - og heldigvis tre poeng.

Etter 13 spilte serierunder ligger Arsenal fremdeles i nærheten av de andre topplagene, bare syv poeng bak ligaleder Chelsea. 

Men nå venter en spennende utfordring på Old Trafford førstkommende torsdag, der Ralf Rangnick skal ta over rattet etter nylig sparkede Ole Gunnar Solskjær.

Arsenal

Ramsdale
Tomiyasu
White
Gabriel
Tavares
Saka
Partey
Lokonga
Smith Rowe
Ødegaard
Aubameyang

Newcastle United

Dubravka
Krafth
Schär
Lascelles
Fraser
Willock
Shelvey
Ritchie
Joelinton
Wilson
Saint-Maximin