• Arsenal 1

Aubameyang (66)
  • Norwich City 0

Det var ikke bare vakkert, men Pierre-Emerick Aubameyang sørget for tre svært ettertraktede poeng.

Sesongåpningen bød på tre strake tap mot henholdsvis Brentford, Chelsea og Man City. Alle kampene uten å score et eneste mål.

Det var derfor bare seier som vart godt nok da nyopprykkede Norwich kom på besøk lørdag ettermiddag.

Pierre-Emerick Aubameyang ble denne gangen prioritert som spydspiss i Arsenals frontrekke. Det holdt nesten på å gi uttelling umiddelbart.

En nydelig pasning i bakrom av Martin Ødegaard var bare millimetere unna å bli et fantastisk angrep for Arsenal, men dessverre ble Aubameyang avvinket for offside.

Aaron Ramsdale fikk også tillit fra start i sin første Premier League-kamp for Arsenal og det kunne ha gått skikkelig galt rundt halvtimen spilt. Keeperen dro en frekk dragning på Teemu Pukki, som med litt hardere press kunne ha snappet ballen fra den ferske Arsenal-keeperen. Heldigvis gikk det bra!

Nykommer Takehiro Tomiyasu, som signerte på deadline day, var svært nære å få en drømmedebut for The Gunners da han fikk sendt av sted et hardt skudd i etterkant av et innlegg fra motsatt side. Dessverre for japaneren fikk han ikke kroppen godt nok over ballen og avslutningen sneik seg over tverrliggeren til Tim Krul.

Heller ikke den 1. omgangen fikk Arsenal-fansen oppleve scoring, som betydde at Arsenal fremdeles ikke hadde scoret på 7 omganger så langt denne sesongen.

Men så - midtveis ut i 2. omgang - skulle det endelig løsne for Mikel Arteta og co.

Etter å ha kranglet med seg ballen fikk Bukayo Saka spilt ballen ut til Nicolas Pepe på høyrekanten. Ivorianeren skrudde ballen på elegant vis mot det lengste hjørnet, men ballen spratt via stolpen og tilbake. Han fikk derimot en ny sjanse; også den i stolpen! Men denne gangen spratt ballen via Krul og i retning Aubameyang på bakerste stolpe som fikk en enkel jobb med å sette ballen inn i det åpne buret.

Situasjonen ble sjekket av VAR, men konkluderte med at Aubameyang ikke var i offside da ballen kom hans vei. 1-0 til The Gunners!

Emile Smith Rowe hadde en svært god mulighet til å doble ledelsen for Arsenal, men denne gangen var Krul fullt med på notene og slo ballen unna. Returen havnet hos Saka som forsøkte å skru ballen inn i det lengste hjørnet. Like utenfor fra den unge engelskmannen.

Norwich forsøkte desperat å få en utligning, men det lyktes ikke for Mathias Normanns klubb, som måtte se hele kampen fra benken.

Istedenfor kunne Pepe ha avsluttet en nydelig kontring av hjemmelaget inne i overtiden, men i avslutningsøyeblikket ble kanten litt for ivrig og banket ballen til side for mål.

Det var derimot helt i orden, for alle poengene ble igjen på Emirates. Ikke en oppvisningen som vil bli stående tydelig i Arsenals historiebøker, men det viktigste akkurat nå var å ta tre poeng.

Arsenal klatrer derfor opp fra bunnen av tabellen og har startet jakten på lagene i toppen. Forhåpentligvis kan vi nå begynne å samle poeng igjen etter en svært dyster start på årets sesong.