Kampdetaljer

Nord-London er rød!

Av: Joakim Rødven 28.06.21
  • Arsenal 3

    Smith-Rowe (12)
    Aubameyang (27)
    Saka (34)
  • Tottenham Hotspur 1

    Son (79)

Sterk hjemmeseier for Arsenal i byderbyet mot erkerival Tottenham.

Det er få kamper som kan måle seg med North London Derby. Historien rundt oppgjøret stikker langt og dypt, og det betyr alt for fansen å komme seirende ut av denne duellen.

Det var noe Mikel Arteta og co så ut til å være svært klare for søndag kveld.

Allerede etter 10-11 minutter spilt på Emirates stadium så Martin Ødegaard et ledig rom ute på høyresiden, hvor Bukayo Saka hadde skaffet seg noen meter til markeringen. 

Høyrekanten utfordret venstreback Sergio Reguilon, før han spilte ballen hardt inn i feltet. Den var for lang for Ødegaard, men på løp nummer to kom en helt umarkert Emile Smith-Rowe som med en kontant avslutning trillet ballen forbi en sjanseløs Hugo Lloris.

Om lag 60.000 ekstatiske fans holdt på å rope taket av stadion, mens Arsenal-unggutt Smith-Rowe og lagkameratene feiret ellevilt nede ved det ene hjørneflagget. 

Det ga Arsenal en pangstart på oppgjøret, men mer skulle det bli.

Etter et skummelt utspill bakfra av Aaron Ramsdal, som Granit Xhaka så vidt klarte å snappe opp foran Pierre Højbjerg, fikk Arsenal satt i gang en kontring. Tierney spilte en lang pasning opp mot spydspiss Pierre-Emerick Aubameyang, som flikket ballen ut til Smith-Rowe. 

Arsenals nummer 10 stormet fremover langs venstresiden, før han vendte blikket innover i banen. Der hadde Aubameyang fulgt etter og stod klar på rundt 16 meters hold. Ballen ble spilt inn i feltet og på rundt 11-12 meters hold curlet Arsenal-kapteinen inn en vakker scoring i Lloris' venstre hjørne.

Under halvtimen spilt i London og Arsenal allerede oppe i 2-0 mot de liljehvite. 

Noen år tilbake var Arsenal et fryktet kontringslag. Det så man tendenser til igjen denne lørdagskvelden.

For etter at Harry Kane mistet ballen utenfor Arsenals 16-meter så Xhaka seg hurtig om etter pasningsalternativer fremover i banen. 

Ballen havnet mot Ødegaard, som via Smith-Rowe fikk åpnet opp banen for Saka på høyresiden. Denne gangen ville 20-åringen gjøre jobben selv.

Lynvingen satte på turboen i retning målet til Lloris. I et forsøk på å avslutte ble ballen blokkert av Kane som jobbet knallhardt hjemover. Det skulle slå hardt tilbake for Englands kaptein.

Ballen landet perfekt i beina til unge Saka, som med en klinisk avslutning sendte ballen kontrollert inn, lavt nede i det lengste hjørnet til Lloris. Uflaks for Spurs; målfest for Arsenal!

The Gunners kunne dermed gå til pause med en svært komfortabel ledelse, i en kamp så å si bare et lag var å se ute på gressmatten.

I den andre omgangen var det stort sett bare én ting som gjaldt - å holde tett bakover og kontrollere inn seieren.

Det holdt i 79 minutter, da et innlegg av Reguilon ble kontant satt i mål av målfarlige Son Heung-min. Ramsdale fikk en neve på ballen, men klarte ikke å få nok kraft i hånden til å styre den ut av nettmaskene.

Men det ble med den ene trøstescoringen, mye takket være en flyvende fantomredning av Ramsdale inne i overtiden. Lucas Moura fikk et godt treff fra rundt 20 meter, men med en lang fingertupp fikk Arsenals sisteskanse slått ballen i tverrliggeren. Enorm redning av 23-åringen.

Det ble det siste som skjedde i kampen og Arsenal sikret seg en svært viktig seier, både resultatmessig og ikke minst selvtillitsmessig. 

Vi klatrer derfor forbi Tottenham på tabellen og klatrer opp på en foreløpig 10. plass etter seks spilte serierunder. 

Bare Liverpool har unngått tap denne sesongen, men har spilt to uavgjorte. Arsenal er derfor fremdeles i nærheten av de andre topplagene, med "bare" fem poeng opp til serielederen. 

Etter en blytung start på sesongen er vi i ferd med å stable oss på beina igjen. Tre strake seire nå i ligaen og nå står noen oppgjør som på papiret er fullt mulige å vinne, før vi møter Liverpool og Manchester United i slutten av november.

La oss håpe at dette er et nivå vi kan kopiere flere ganger utover høsten.

Arsenal

Aaron Ramsdale
Takehiro Tomiyasu
Ben White
Gabriel Magalhaes
Kieran Tierney
Thomas Partey
Emile Smith-Rowe
Martin Ødegaard
Granit Xhaka
Bukayo Saka
Pierre-Emerick Aubameyang

Tottenham Hotspur

Hugo Lloris
Japhet Tanganga
Davinson Sanchez
Eric Dier
Sergio Reguilon
Tanguy Ndombele
Pierre Højbjerg
Dele Alli
Lucas Moura
Harry Kane
Son Heung-min