Lacazette (90)
  • Wolverhampton 1

Hwang (10)

Det så ut til å gå mot poengtap, men Alexandre Lacazette ville det annerledes.

Allerede i åpningsminuttene fikk Arsenal en advarsel da gjestene Wolverhampton fikk en scoring annullert for offside. Romain Saiss hadde blitt igjen oppe i Arsenal-feltet etter en dødball, og marokkaneren fikk pirket ballen over Aaron Ramsdale.

Heldigvis ble scoringen ikke godkjent – en helt korrekt avgjørelse.

Scoringen skulle derimot komme, med god hjelp fra vår egen Gabriel.

Brasilianeren, litt ute av posisjon til høyre i banen, skulle spille hjemover til Ramsdale. Det trekket klarte Hwang Hee-chan å lese og snappet ballen rett foran beina til vår sisteskanse.

Sørkoreaneren fikk dermed en enkel jobb å sette inn 1-0, og det før kampen var 10 minutter gammel.

Resten av den første omgangen ble en seigpining for Arsenals spillere og supportere, ettersom vi fikk holde i ballen hele omgangen uten å klare å få hull på smultringen til keeper Jose Sa.

Wolverhampton gjorde sinn ytterste for å frustrere Arsenal-leiren, og fortsatte med dette også etter sidebyttet.

Etter hvert som temperaturen og frustrasjonen hadde bygget seg opp i 80 minutter fikk Arsenal omsider noe å juble over.

Innbytter Nicolas Pepe, som klokken tre på natta hadde blitt pappa for første gang, hadde bare vært på banen i drøye ti minutter før han fikk et innlegg fra en annen innbytter – Eddie Nketiah – rett i beina.

Ivorianeren vendte på ett touch, før han snudde seg rundt på en femøring og banket inn 1-1 med venstreslegga.

En pratfull scoring! Kunne vi ane et lite hint av Dennis Bergkamp-klasse i kampen mot Newcastle?

Det tente et håp hos Arsenal, som nå fikk blod på tann. Mye drøying av tid sørget for at det ble lagt til minimum seks minutter på Emirates, og det var ikke et minutt for lite.

Tiden varte og rakk, og idet det så ut til at det skulle ende med poengdeling dro kaptein og spydspiss Alexandre Lacazette frem et ess i ermet.

Etter at Bukayo Saka først hadde tvunget frem en god redning av Sa, klarte Arsenal å bite seg fast høyt oppe i Wolves' banehalvdel. Fint kombinasjonsspill mellom Martin Ødegaard, Pepe og Lacazette gjorde at sistnevnte smatt gjennom forsvaret til ulvene.

Med en kontant avslutning gikk ballen via hanskene til keeper Sa, som på finurlig vis klarte å styre ballen inn i eget nett i stedet for å slå ballen unna farlig sone. Godt inne i overtiden var dermed stillingen snudd til 2-1!

Jubelscenene var ikke til å kontrollere og rundt 60.000 londonere kunne rope i ekstase.

En viktig seier for Arsenal i kampen om en topp fire-plassering. Med to kamper mindre spilt enn Manchester United (1 poeng foran) og én kamp mindre spilt enn Chelsea (5 poeng foran) henger vi fremdeles fullt med i kampen om Champions League-spill høsten 2022.