Vieira (85)
  • Bodø/Glimt 0

Arsenal sikret seg et godt resultat mot nordlendingene.

Vel vitende om at Bodø/Glimt ikke kan undervurderes, som de viste i fjorårets Conference League, gikk Arsenal hardt ut fra startblokkene på Emirates stadium.

Som de gjorde mot Tottenham gikk Mikel Artetas utvalgte rett i strupen på gjestene fra Bodø, men de gulkledde holdt god stand en stund.

Fabio Vieira hadde en kanon som smalt i tverrliggeren, men foruten den sjansen var det ikke mye de klarte å tvinge frem av farligheter de første 20 minuttene.

Men så skulle Arsenal vise eliteserielaget fra nord hvor fort ting snur i engelsk fotball.

SUSER I STOLPEN

Idet klokken viste 21:50 brøt Rob Holding en pasning rundt egen 16-meter. Bare 12 sekund seinere fikk Kieran Tierney avfyre et skudd fra hjørnet av Glimts 16-meter. Ballen suste i stolpen, men på returen ventet en årvåken Eddie Nketiah.

Spissen reagerte hurtig og bredsidet inn 1-0 forbi Nikita Haikin som var sjanseløs å komme seg opp tidsnok til å redde returen.

Mønsterkontring av Arsenal, der Vieira og Gabriel Martinelli var sentrale roller i akten.

Da løsnet det for hjemmelaget. Bare 4-5 minutter senere doblet Arsenal ledelsen til 2-0 til ellevill jubel hos majoriteten av de 59724 fremmøtte.

MIDTSTOPPERSCORING

Et hjørnespark av Vieira ble først halvveis klarert, men ballen havnet ute hos portugiseren igjen. På forsøk nummer to fikk midtbanespilleren skrudd en perfekt ball inn mot Rob Holding, som stanget majestetisk inn kampens andre scoring.

Stillingen holdt seg til pause og da var det bare å holde tett bakover som betydde noe etter sidebyttet.

Selv om de aldri var i nærheten av å få med seg poeng, var ikke Bodø/Glimt helt ufarlige i kampen de heller.

Drøye ti minutter ut i den andre omgangen fikk Amahl Pellegrino en brukbar sjanse til å skyte inn en redusering for gjestene, men avslutningen ble komfortabelt stoppet av keepervikar Matt Turner.

BRASILIANSK-PORTUGISISK MAGI

Utover i kampen sørget Mikel Arteta for at han fikk utnyttet alle fem innbyttene sine for å spare viktige krefter inn mot Liverpool-kampen førstkommende søndag.

Selv om Arsenal benyttet seg av hele fem bytter, ble ikke laget akkurat svakere av den grunn. Av de som kom inn var Martin Ødegaard, Ben White, Bukayo Saka og Gabriel Jesus. I tillegg ble det et gledelig gjensyn med Reiss Nelson som har slitt med skader denne høsten.

Ødegaard hadde en relativt rolig kveld, men kunne blant annet skimte med en nydelig stikker mot Nketiah som kunne ha doblet scoringspotten sin, men 23-åringen maktet ikke å presse avslutningen sin innenfor stolpene.

I stedet var det mer magi fra Arsenals toppscorer, Gabriel Jesus, seks minutter før full tid.

Så å si helt ute på dødlinjen danset brasilianeren seg først forbi Alfons Sampsted, deretter Brede Moe, før han spilte ballen mellom Patrick Berg og Ulrik Saltnes. På andre siden av pasningen ventet Vieira på rundt 7-8 meter og feiet ballen opp i nettaket.

En vakker, vakker scoring av Arsenal og et verdig punktum på kanten.

TOPPKAMP SØNDAG

Dermed ble det tre nye poeng i gruppespillet og Arsenal tar en foreløpig ledelse i gruppen foran PSV og Bodø/Glimt, som begge har fire poeng. Arsenal og PSV har derimot én kamp mindre spilt ettersom denne kampen ble utsatt på grunn av Dronning Elizabeths bortgang.

Nå venter en særdeles tøff utfordring på søndag når Arsenal tar imot Liverpool til toppkamp på Emirates stadium.

Merseyside-laget har vært i vaklende form denne sesongen og har bare vunnet to av sine syv første seriekamper.

Samtidig har Arsenal bare vunnet to av de siste 20 oppgjørene mot Liverpool, om man ser bort fra kampene i Community Shield og ligacupen i 2020 som ble vunnet på straffesparkkonkurranse.