Ødegaard (5' 11)
    Saliba (54)

Vår norske kaptein var i fyr og flammer på sørkysten.

Rykende ferske Arsenal-kaptein Martin Ødegaard fikk kritikk for å ikke prøve å skyte selv i serieåpningen mot Crystal Palace. Mot Bournemouth lørdag ettermiddag gjorde vår egen landslagskaptein kritikken til skamme.

Kampen var ikke med en snaue fem minutter gammel da Gabriel Martinelli forsøkte seg med en avslutning fra skrå vinkel. Mark Travers i Bournemouth-buret måtte gi en retur, og der ventet en tålmodig Ødegaard som enkelt kunne sette inn 1-0 på Vitality Stadium.

Bare noen minutter senere doblet Ødegaard ledelsen etter en glitrende angrepsspill på høyresiden. Ben White og Bukayo Saka kombinerte fint ute på flanken, før førstnevnte spilte inn til Gabriel Jesus.

Jesus kunne ha skutt selv, men Ødegaard snappet ballen foran brasilianeren og banket ballen kontant inn i keepers høyre hjørne. En vakker scoring av nordmannen!

Ledelsen holdt seg til pause, men det skulle ikke gå mange minuttene før neste nettkjenning ble et faktum.

Et innlegg fra Martinelli, denne gangen fra høyresiden, gikk over hele feltet og landet hos Granit Xhaka på bakerste. Sveitseren spilte utover i feltet i retning William Saliba, som kanskje ikke var den første man hadde tenkt skulle varte opp med magi.

Franskmannen prøvde derimot lykken med venstrefoten og skrudde ballen i en perfekt bue over keeper og inn det lengste hjørnet. Vanvittig av midtstopperen, noe reaksjonen til lagkamerat Oleksandr Zinchenko beviste da han sank ned i knestående i vantro.

Litt over halvveis i den andre omgangen trodde så alle at Jesus skulle sette inn sin tredje scoring på tredje kamp, da brasilianeren snek seg forbi midtforsvaret og satte ballen iskaldt forbi Travers.

Etter en liten titt på bildene viste det seg dessverre at Jesus akkurat hadde krysset linjen og scoringen ble - med millimeters margin - annullert for offside.

Jesus fikk nok en mulighet til å banke inn kampens fjerde scoring like før full tid, men denne gangen var Travers fullt med på notene. Returen ble plukket opp av Saka, men en hockeyblokkering av Lloyd Kelly sørget for at det ble med et hjørnespark.

Flere scoringer ble det ikke for noen av lagene og Arsenal cruiset inn til en nokså komfortabel 3-0-seier. Kontrasten kunne derfor ikke ha vært større fra fjoråret da Arsenal stod med null poeng og 0-9 i målforskjell på de første tre - nå har vi ni poeng og 9-2 i målforskjell.

Måtte den gode trenden fortsette neste helg - for da blir det en stor delegasjon fra Norge på besøk på Emirates stadium da Arsenal Norway sitt årsmøte skal arrangeres.