Welbeck (27)
    Mitoma (58)
    Lamptey (71)

Brighton straffet et reservepreget Arsenal hardt i ligacupen.

Tøff kampbelastning bidro sitt til at Mikel Arteta gjorde en rekke bytter før ligacup-kampen mot Brighton onsdag kveld.

Uansett om det var de mange byttene eller VM-modus som preget spillerne, var det en prestasjon langt under pari fra Arsenal sin side på Emirates stadium.

Kampen, som for øvrig ikke ble produsert for TV-visning, startet jevnt, men det var først midtveis at det skulle ble dramatikk.

Først tok Arsenal ledelsen etter en lekker scoring, i alle fall ifølge Arsenals egne kommentatorer Dan Roebuck og Jeremie Aliadiere.

Med ledelse 1-0 allerede etter 20 minutter kunne man nesten ha trodd at Arsenal skulle klare å ro dette komfortabelt i land, men det skulle det på ingen måte bli.

Noen minutter senere ble en drømmedag for debutant Karl Hein et rent mareritt da han skled idet han skulle rykke ut og snappe en ball.

Det hele endte med at estlenderen forsøkte å hente seg inn igjen, men det endte med at sisteskansen felte tidligere Arsenal-angriper Danny Welbeck inne i eget målfelt.

Kveldens dommer pekte derfor på straffemerket. Straffen tok Welbeck selv og satte ballen sikkert i buret.

Lagene stod derfor likt halvveis, men etter sidebyttet var det gjestene fra Brighton som tok styringen.

Innbytter Kaoru Mitoma snudde kampen for Brighton like før timen var passert i Nord-London, før Tariq Lamptey økte ledelsen til 3-1 med 20 minutter igjen å spille.

Den ledelsen klarte Arsenal aldri å svare på og cupeventyret var egentlig over før det i det hele tatt kom i gang for Mikel Arteta og co.

Kanskje ikke den aller største skuffelsen å ryke ut av denne turneringen slik som kampprogrammet har vært i høst – og kommer til å bli etter jul.

Samtidig vil nok Arteta ikke være fornøyd med det han så av laget sitt i løpet av disse 90 minuttene.

Lørdag venter en ny utfordring når Wolverhampton byr opp til dans på Molineux. Da må innstilling og prestasjoner være langt bedre for å sørge for en god avslutning på sesongen før VM-pausen.