• Liverpool 2

Nunez (33)
    Firmino (52)

Det ble både kaotisk og spennende da alle poengene ble igjen i London.

Statistikken før søndagens storkamp mot Liverpool var overveldende for alle med Arsenal-øyne: bare to av de 20 siste kampene mot Liverpool har endt med seier etter ordinær tid.

To ganger hadde Arsenal vunnet etter straffesparkkonkurranse, men i ligaen var juli 2020 og april 2015 de siste gangene Arsenal klarte å slå laget fra Merseyside.

Det var en statistikk Mikel Arteta ønsket å få slutt på - og det umiddelbart.

Vertene gikk rett i angrep på Emirates stadium og før 58 sekunder var spilt stod det 1-0. Bukayo Saka fikk spilt inn fra høyre til Martin Ødegaard. Vår norske kaptein tredde så gjennom Gabriel Martinelli som kom på et sugende løp på venstresiden.

Brasilianeren nølte ikke et eneste sekund og banket ballen kontant inn i lengste hjørne.

Hjemmelaget var det klart beste de første minuttene, men utover i kampen klarte Liverpool å klore seg fast i kampen. Det skulle gi avkastning rundt halvtimen spilt i London.

Et dårlig klareringsforsøk av Gabriel Magalhaes sørget for at Luis Diaz fikk ballen i gunstig posisjon. Colombianeren fikk slått inn i feltet igjen og der nådde Magalhaes akkurat ikke frem. Darwin Nunez fikk dermed en enkel jobb med å tuppe inn 1-1.

Det siste kvarteret var både jevnt og tett, men det så ut til å ebbe ut i et uavgjortresultat - helt til klokka viste fem minutt på overtid.

Gabriel Jesus startet det som skulle bli en fantastisk kontring like utenfor vår egen 16-meter. Ballen havnet ute hos navnebror Martinelli ute på venstreflanken. Vingen spilte inn mot tredje navnebror Magalhaes, som hoppet over ballen.

På bakerste stod Saka mutters alene og fikk kastet frem en fot. 2-1 til Arsenal og en fantastisk måte å avslutte 1. omgang på.

Like før pause hadde Roberto Firmino blitt byttet inn for en skadd Luiz, og det skulle vise seg å være et godt trekk av Jurgen Klopp.

Bare 6-7 minutter inn i andre omgang fant Diego Jota et lite smutthull i Arsenals forsvarsfirer. Det rommet hadde Firmino funnet og med en utsøkt avslutning satte brasilianeren med det kritthvite smilet inn 2-2. Totalt mot spillets gang, ettersom Arsenal startet 2. omgang like intenst som den første.

Da var kampen helt åpen igjen og temperaturen i kampen økte betraktelig utover i omgangen.

Det toppet seg da Thiago var uvøren inne i egen boks da han sparket ned Jesus, som hadde fått seg noen trykker i kampen allerede, og dommer Michael Oliver pekte bestemt på straffemerket.

VAR-teamet lot seg ikke påvirke av Liverpools protester, og selv om det ble litt knuffing mellom flere av spillerne i etterkant av situasjonen beholdt Oliver roen og lot situasjonen roe seg.

Straffespark ble det uansett og Saka tok ansvar.

Unggutten ser ut til å ha lagt straffemissen fra EM-finalen bak seg, for siden har han vært sikker som banken fra 11-meteren. Så også i kveld, og ballen ble satt utagbart til høyre for keeper Alisson - som for øvrig gikk rett vei.

Arsenal var dermed tilbake i ledelsen for tredje gang i kampen. Denne gangen skulle det bli vedvarende.

De resterende 15 minuttene av kampen klarte Arsenal å kvele Liverpools offensive kraft og dro kampen sakte og sikkert i land.

Etter en høydramatisk kamp ble det derfor tre svært viktige, og kjærkomne, poeng mot Klopps lag. Det betyr at Arsenal gjeninntar tabelltoppen som Man City fikk låne etter 4-0-seieren mot Southampton lørdag.

Forhåpentligvis klarer Arsenal å nullstille raskt, for allerede torsdag venter en ny tøff utfordring når vi reiser til Aspmyra og Bodø.