Kampdetaljer

Snublet mot Forest - gullet til Man City

Av: Joakim Rødven 16.06.22
  • Nottingham Forest 1

    Awoniyi (19)
  • Arsenal 0


Arsenal måtte vinne på City Ground for å holde liv i gullhåpet. Det maktet de ikke.

Sesonginnspurten har vært bemerkelsesverdig svak av Arsenal, og før oppgjøret mot Nottingham Forest lørdag kveld hadde de bare vunnet to av de syv siste kampene.

Den komfortable luken ned til Manchester City hadde derfor blitt spist opp - og til og med snudd.

Derfor var det bare seier som var godt nok idet Arsenal gjestet City Ground i Nottingham.

Men det skulle bli alt annet enn enkelt for Mikel Arteta og co.

Etter en seig start av Arsenal utnyttet vertene en stykk feilpasning av kaptein Martin Ødegaard. Nordmannen slo upresset til Morgan Gibbs-White, som fikk slått gjennom Taiwo Awoniyi. 

25-åringen nølte ikke et eneste sekund og banket inn sitt niende mål for sesongen. 1-0 til hjemmelaget før halvspilt 1. omgang.

Resten av omgangen ble et søvndyssende skue og omgangen med bare den ene scoringen.

Etter pause hadde man forventet at Arsenal skulle gå ut i hundre for å snu oppgjøret, men den berømte sluttspurten kom aldri.

Dermed sikret Nottingham seg alle tre poengene og sørget samtidig for at de blir å finne i Premier League også neste sesong. 

For Arsenals del betydde resultatet at de - uansett utfall i resterende kamper - ikke ville kunne ta igjen Manchester City. De lyseblå kunne derfor feire ligagull allerede før søndagens oppgjør mot Chelsea.

Arsenal avslutter derfor sesongen som "runner-up" (andreplass), og ender sesongen uten sølvtøy for tredje sesong på rad.

Nå gjenstår det å avslutte sesongen med en positivt oppvisning hjemme mot Wolverhampton, før spillerne - og trenere - får en velfortjent hvil.

Selv om det er skuffende at formsvikten kom akkurat da vi trengte å være "på", skal vi ikke ta bort den gode prestasjonen med å løfte laget opp fra 5. plass i fjor til å være en reell tittelutfordrer i år.

Forhåpentligvis klarer Arteta å gjøre de riktige justeringene inn mot neste sesong slik at laget er enda bedre rustet til å håndtere kampen om edelt metall.

Nottingham Forest

Keylor Navas
Joe Worrall
Felipe
Moussa Niakhate
Serge Aurier
Orel Mangala
Ryan Yates
Renan Lodi
Morgan Gibbs-White
Danilo Oliveira
Taiwo Awoniyi

Arsenal

Aaron Ramsdale
Ben White
Jakub Kiwior
Gabriel Magalhaes
Granit Xhaka
Martin Ødegaard
Jorginho
Thomas Partey
Bukayo Saka
Gabriel Jesus
Leandro Trossard