Jesus (13' 15' 76)
    Nketiah (89)
  • Sevilla FC 0

Etter en forrykende fotballkamp vant Arsenal Emirates Cup lørdag ettermiddag.

Corona har satt en stopper for Emirates Cup de siste to årene, men i sommer var den tilbake i Nord-London – selv om det denne gangen bare var to lag med: Arsenal og Sevilla.

Med et nokså stjernespekket lag stilte Arsenal med en sterk tropp, og det fikk det spanske La Liga-laget merke.

Én av de stjernene var Martin Ødegaard, som hadde blitt annonsert som ny Arsenal-kaptein bare noen få strakser før avspark.

Før åtte minutter var spilt på Emirates stadium vippet nordmannen en lekker ball over til Bukayo Saka, som ble dyttet over i Sevilla sin målgård. Dommer pekte på ellevemeteren og straffespark til The Gunners.

Bukayo Saka tok ansvar og satte ballen iskaldt til høyre for keeper som gikk motsatt vei.

En perfekt start på kampen for Arsenal allerede før ti minutter var spilt – og mer skulle det bli.

Under tre minutter senere satte Gabriel Jesus sin første scoring i Arsenal-drakt på Emirates stadium. Brasilianeren plukket opp en retur etter et innleggsforsøk fra Granit Xhaka, der keeper ike klarte å få ballen ut av farlig sone. 2-0!

Mer brasiliansk magi like etter da Gabriel Martinelli svinget inn et innlegg på bakerste stolpe. Sevilla forsøkte seg på en offsidefelle, men Jesus var akkurat innenfor linjen og kastet frem en lang fot. Et fortvilet Sevilla-forsvar måtte innse at stillingen da ble 3-0, og det før 15 minutt av kampen var spilt.

Vondt ble enda verre da keeper Yassine Bounou (også kalt Bono) feilberegnet totalt idet han skulle spille seg ut bakfra. Ballen havnet i beina til en offensiv Saka, som hamret til på første touch. Ydmykelsen ble større av at ballen smatt mellom beina på marokkaneren.

Med 4-0 etter bare 18 minutter var kampen så å si over, men Arsenal hadde mer inne i arsenalet sitt.

Tretten og et halvt minutt før full tid sikret Jesus seg sitt første hattrick (uekte sådan) i Arsenal-trøye. Sevilla klarte ikke å klarere et hjørnespark fra Martinelli, og Jesus lot seg ikke be to ganger. Fram med labben og inn i lengste hjørnet fra en lang tå.

Kampens siste scoring ble signert av innbytter Eddie Nketiah, mye takket være en uselvisk Martinelli. Sistnevnte ble spilt helt fri gjennom i midten, men istedenfor å skyte selv valgte Arsenals nummer 11 å sentre videre til Nketiah som stod enda bedre plassert.

Iskaldt satte spissen inn kampens sjette, og siste, scoring mot spanjolene.

En solid oppvisning fra Arsenal, som nå virker å være svært klare til å ta fatt på en ny sesong. Vi ser derfor veldig fram til sesongåpningen kommende fredag, 5. august, borte mot Crystal Palace.