Walcatt (14)
    Caleta-Car (66)

Arsenal berget et poeng mot tabelljumboen etter kaotiske sluttminutter.

Med to poengtap på rad har døren åpnet seg mer og mer på gløtt for titteljagende Manchester City.

Det var derfor bare seier som var godt nok ta tabelljumbo Southampton på besøk til Emirates stadium fredag kveld.

Kampen ble derimot noe helt annet enn det både hjemme- og bortefansen hadde sett for seg.

Før 30 sekunder var spilt slo Aaron Ramsdale en forferdelig feilpasning idet sisteskansen forsøkte å spille kort ut til forsvaret.

Pasningen ble slått rett i beina til Carlos Jonas Alcaraz, som fikk lagt ballen til rette før han banket ballen i mål.

Ramsdale fikk en liten hånd på ballen, men ikke nok til å fiste den ut av farlig sone.

Sjokkstartet for The Gunners ble enda værre da Arsenal mistet ballen på midtbanen. Ballen havnet til slutt hos ex-Gooner Theo Walcott, som lurte seg forbi rygget til midtstopper Gabriel.

Fra hjørnet av femmeteren hadde hurtigtoget ingen problemer med å plassere ballen trygt i det lengste hjørnet, og smått utrolig ledet The Saints 2-0 før det var spilt 15 minutter på Emirates stadium.

Et nytt håp i Arsenal-leiren ble tent da Gabriel Martinelli hamret inn et innlegg fra Bukayo Saka midtveis i den første omgangen.

Det håpet fikk seg derimot en real knekk.

Arsenal gikk dominant ut etter sidebyttet, men så å si på Southamptons første visitt på Arsenals banehalvdel i 2. omgang satt ballen i nettmaskene igjen.

Et hjørnespark av James Ward-Prowse ble stusset videre bak i feltet, og der stod innbytter Duje Caleta-Car helt alene. Kroaten stanget inn 3-1 for bortelaget, foran et lamslått Emirates.

Det var fremdeles en halvtimes tid igjen å gjøre det på for Arsenal, men et usedvanlig passivt Arsenal hadde lite å svare med.

I alle fall helt frem til vi var inne i de siste åtte ordinære spilleminuttene.

To minutter før full tid skulle omsider en ny redusering komme av Arsenal, denne gang signert Martin Ødegaard. Kapteinen spilte vegg med Saka, før 24-åringen dro seg inn fra høyresiden og skrudde ballen iskaldt inn i det lengste hjørnet

Et håp var på nytt tent for de 60175 fremmøtte – tiden var derimot knapp.

To minutter senere var det fullstendig "texas" i bortelagets forsvar. Keeper Gavin Bazunu, som gjennom kampen hadde gjort seg svært upopulær ved å hale ut tiden, måtte gi retur på en avslutning av innbytter Reiss Nelson.

På returen var Saka årvåken og dundret ballen mellom et par Southampton-bein og midt i det tomme buret.

Dermed var Arsenal tilbake i kampen, og med hele åtte tilleggsminutter å gjøre det på var det duket for fullstendig kaos de siste minuttene.

Leandro Trossard har vært enestående for Arsenal etter overgangen fra Brighton i vinter. Belgieren hadde en eventyrlig mulighet til å sikre alle tre poengene da han prøvde lykken fra distanse.

Ballen hadde god retning, men smalt i tverrliggeren og ut.

Også Nelson hadde en gigantisk mulighet til å bli matchvinner, som han gjorde mot Bournemouth. Denne gangen ble dessverre avslutningen blokkert og sneik seg like utenfor Bazunus høyre stolpe.

Den avgjørende scoringen kom aldri for Mikel Artetas utvalgte. Etter godt over 90 minutter fotball måtte man innse at for tredje kamp på rad ble det uavgjort, og nok en gang poengtap.

Det betyr at Manchester City, dersom de vinner sine to hengekamper, kan gå forbi Arsenal når begge lag har like mange spilte kamper.

Lagene møtes til en potensiell seriefinale førstkommende onsdag. I den kampen vil, mest trolig, bare seier være god nok til å sørge for at Arsenals gullsjanser fremdeles lever.

Da må man flere hakk opp enn det vi har sett de siste tre kampene.