Kampdetaljer

Bayern ble et nummer for store

Av: Joakim Rødven 15.03.24
  • Bayern Munich 1

    Kimmich (63)
  • Arsenal 0


Det ble jevnt, men Arsenal maktet ikke å ta seg videre til semifinalen i årets Champions League.

Feilskjærene blir kostbare i innspurten av sesongen, og rufsete forsvarsspill hjemme på Emirates stadium sørget for at Arsenal måtte vinne på Allianz Arena for å ta seg videre til semifinalerunden av årets Champions League.

Det er selvsagt enklere sagt enn gjort, for det ble en uhyre jevn fotballkamp i München - selv om det ikke ble altfor mange store målsjanser.

Både Bayern og Arsenal fikk testet hverandres keepere i den 1. omgangen, men lagene var like langt etter halvspilt returoppgjør.

Heller ikke like etter start av 2. omgang skulle det bli nettsus. Vertene traff treverket to ganger på rappen.

Leon Goretzka klarte å snike seg opp på et innlegg og nikket ballen i stolpen, før Raphael Guerreiro klarte å avslutte fra skrått hold. Ballen gikk via en Arsenal-forsvarer og smalt i stolpen på nytt, før den gikk ut til et hjørnespark.

Det var først etter timen spilt at noen av lagene skulle klare å sette ballen i nettmaskene, men dessverre var det ikke "riktig" vei denne gangen.

Et godt innlegg av Guerreiro hadde adresse på pannen til Joshua Kimmich og tyskeren stanget kontant inn 1-0 for hjemmelaget.

Mikel Arteta forsøkte å gjøre taktiske grep for å sette inn et større press på Thomas Tuchels menn, men spanjolen maktet ikke å dra frem et ess fra kortstokken sin.

Tiden ebbet dermed sakte og sikkert mot 90 minutter og Arsenal måtte til slutt innse at håpet om Champions League-avansement forsvant i Tyskland.

Dermed er ligaen den eneste sjansen Arsenal har til å vinne edelt metall denne sesongen. Men også der begynner det å bli tøff konkurranse.

Etter det overraskende tapet mot Aston Villa i helgen ligger Arsenal nå to poeng bak ligaleder Manchester City. Bare målforskjell skiller Arsenal og Liverpool fra henholdsvis andre- og tredjeplass. 

Med andre ord er det ingen rom for flere feilskjær denne våren, med bare seks kamper igjen å spille.

Også Manchester City røk ut av Champions League, mot Real Madrid, mens Liverpool må hente inn igjen en 3-0-ledelse mot Atalanta for å ta seg videre i Europa League. 

Foruten at Manchester City fremdeles er med i FA-cupen er det derfor ingen forskjell på kampbelastning resten av sesongen.

Her blir det derfor et spørsmål om hvem som har mest igjen å gi i de siste kampene.

Bayern Munich

Manuel Neuer
Joshua Kimmich
Eric Dier
Matthijs De Ligt
Noussair Mazraoui
Konrad Laimer
Leon Goretzka
Leroy Sane
Jamal Musiala
Raphael Guerreiro
Harry Kane

Arsenal

David Raya
Ben White
Gabriel Magalhaes
William Saliba
Takehiro Tomiyasu
Martin Ødegaard
Jorginho
Declan Rice
Bukayo Saka
Kai Havertz
Gabriel Martinelli