• Everton 1

Gueye (40)

Arsenal måtte ha hjelp av London-rival West Ham for å ta ligagullet. Det skjedde dessverre ikke.

Arsenal måtte virkelig grave dypt for å ta tre poeng hjemme mot Everton i siste seriekamp denne sesongen.

Muligens hadde beskjeden om at Phil Foden hadde sendt Manchester City i ledelsen etter bare halvannet minutt på Etihad kommet frem.

For skulle Arsenals håp om ligagull leve, måtte West Ham klare å ta minst et poeng i Manchester.

Foden viste hvorfor han hadde blitt kåret til årets spiller denne sesongen og la også på til 2-0 før 18 minutter var spilt på Etihad.

Med det ble det umiddelbart en tung motivasjonsbakke å klatre for Arsenal.

Vondt ble verre da Idrissa Gueye, via hodet til Declan Rice, skrudde inn et frispark fem minutter før pause på Emirates stadium.

Et sjokkert Arsenal så alle tittelsjanser smuldre foran føttene sine, på samme måte som i fjor, men heldigvis skulle ikke alt håp ute.

Bare et par minutter senere banket Takehiro Tomiyasu inn 1-1 etter å ha blitt med opp i angrep. Et innlegg fra Martin Ødegaard gikk gjennom feltet og landet i beina til den japanske backen, som med første berøring banket ballen inn i Jordan Pickfords høyre hjørne.

Omtrent samtidig reduserte også Mohammed Kudus til 1-2 for West Ham. Så ut av intet ble det plutselig liv i tittelkampen igjen.

Men den andre omgangen skulle vise seg å bli uhyre seig for Arsenal.

Gjestene fra Liverpool virket ikke spesielt interesserte i å risikere tap, og klarte bare å produsere to skusle avslutninger på mål i hele kampen.

Arsenal på sin side forsøkte desperat å bryte ned et - som vanlig - godt organisert Sean Dyche-lag.

Like før timen spilt gikk Manchester City opp i en 3-1-ledelse etter scoring av Rodri, som mer eller mindre punkterte all spenning i innspurten.

West Ham klarte aldri å svare og Pep Guardiolas lag kunne juble over sin fjerde strake ligatittel.

På Emirates stadium jaktet Arsenal fremdeles vinnermålet for å gjøre jobben sin selv, men det varte og rakk.

Heldigvis skulle det forløsende scoringen omsider komme - to minutter før full tid.

Et brudd av Gabriel Jesus, midt på banen, sørget for at Arsenal kunne fosse fremover. Jesus spilte videre til Ødegaard, som på finurlig vis klarte å få ballen (mer eller mindre ufrivillig) videre til Kai Havertz.

Tyskeren kastet frem venstrefoten og banket ballen kontant opp i nettaket.

Selv om Arsenal da klarte å gjøre sin del av jobben, klarte også Manchester City det samme. Dermed ble det nok et ligasølv til The Gunners.